15-Jarige jongen neemt tampons mee naar school om een nieuwe trend te starten.

De tiener José Angel García is een echte gelukzak. Alle meisjes van zijn school bewonderen hem en zijn gek op hem. De reden daarvoor is niet dat hij ongelooflijk knap is of een held op het sportveld. De bewondering heeft de jongen uit Florida op een andere verdiend.

Wanneer José merkt dat zijn mannelijke medestudenten steeds over de menstruatie spreken als iets onnatuurlijks en onwenselijks, beslist de jongen een duidelijke boodschap te brengen. Zijn idee om een einde te maken aan deze manier van denken is een regelrechte hit!

De tiener brengt elke dag tampons en maandverband naar school. Hij heeft al meermaal gemerkt dat zijn vrouwelijke medestudenten onhygiënische oplossingen moeten gebruiken omdat ze onverwacht hun regels kregen. Hij hoort anderen daar vaak de spot mee drijven en het is duidelijk voor hem dat de meisjes daar niet mee gediend zijn.

Nu wil hij zijn medestudenten een beetje opvoeding meegeven. Onder de hashtag #realmensupportwomen (Echte mannen steunen vrouwen) spoort hij anderen aan zijn voorbeeld te volgen. De reacties zijn evenwel verdeeld. Maar dat doet de jongen niets.

Via Twitter maakt de tiener zijn plan bekend. Hij wil meisjes op school helpen om onaangename situaties te vermijden. Hij schrijft, “Aan alle meisjes, je kan bij mij altijd terecht voor producten die je nodig hebt. Ik zal je er niet vreemd voor bekijken. Ik nodig jongens uit om hetzelfde te doen. We moeten elkaar allemaal helpen. Er is geen enkele reden om ons daarvoor te bedanken.”

Met zijn actie kreeg José reeds meer dan 30 duizend fans op Twitter. Hij wordt bewonderd en krijgt veel positieve kommentaar. Mensen vinden het mooi dat de jongen dit taboe wil doorbreken. Niet alleen zijn moeder is terecht trots op hem.

De jongen blijft bescheiden bij alle aandacht die hij krijgt. Voor hem gaat het er veeleer om een einde te maken aan de vooroordelen die bij menstruatie de kop opsteken. Iedereen wil goed voor zijn lichaam zorgen, of je nu man bent of vrouw.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook.

Bron: Buzzfeed, Teepr, Instagram