25-jarige kreeg haar eerste echo – ze besefte onmiddellijk dat er iets vreselijk mis was

Toen Emily Christine Fauner en haar man te horen kregen dat ze hun eerste kind verwachtten waren ze buiten zichzelf van vreugde. De 25-jarige uit Louisiana had al een jaar lang geprobeerd om zwanger te worden, en na acht weken zwangerschap was het tijd voor haar eerste echo.

Het duurde niet lang voordat ze doorkreeg dat er iets heel erg mis was. Ze schreef in een zeer populair bericht op de Facebook-pagina van Love What Matters het volgende:

Facebook / Love What Matters

Facebook / Love What Matters

IK MOEST ZO NODIG PLASSEN, MAAR ZE LIETEN ME NIET GAAN. ZE ZEIDEN DAT IK EEN VOLLE BLAAS MOEST HEBBEN, OMDAT HET DAN MAKKELIJKER IS OM DE BABY IN DE ECHO TE ZIEN. IK HERINNER ME DAT IK ME ZO GEFRUSTREERD VOELDE, NIET ALLEEN VANWEGE MIJN EXPLOSIEVE VOLLE BLAAS, MAAR OOK OMDAT IK IETS VAN 50 PAGINA’S PAPIERWERK MOEST INVULLEN VOORDAT IK MIJN BABY KON ZIEN, EN NA 8 WEKEN STOND IK TE POPELEN.

EINDELIJK GING IK TERUG NAAR DE KAMER WAAR IK DOOR IEDEREEN MET EEN GLIMLACH BEGROET WERD, WANT HET GELUKSGEVOEL VAN ZWANGERSCHAP IS BESMETTELIJK. ZE BEGONNEN MET DE ECHO EN IK ZAG DE BEELDEN. MIJN HART BONKTE ZO HARD IN MIJN BORSTKAS. DIT WAS ZO SPANNEND!

DIT WAS DE DAG WAAR MIJN MAN EN IK AL MEER DAN EEN JAAR OP HADDEN GEWACHT.

MAAR DEZE FOTO’S WAREN ANDERS DAN DE FOTO’S DIE IK OP FACEBOOK HAD GEZIEN, DIE AL MIJN VRIENDINNEN HADDEN GEDEELD. ER WAS IETS MIS. IK ZAG NIETS, OMDAT MIJN LICHAAM OP HET PUNT STOND OM EEN MISKRAAM TE HEBBEN.

Facebook / Emily Christine

Facebook / Emily Christine

MIJN VERPLEEGSTER BLEEF STIL, EN IK WIST HET GEWOON. ZE VERLIET DE KAMER EN MIJN MAN STOND METEEN NAAST ME OM ME TE VERZEKEREN DAT ‘ALLES GOED WAS.’ MAAR DIT KUN JE EEN VROUW NIET WIJSMAKEN DIE HONDERDEN ECHO BEELDEN GEZIEN HEEFT OP INSTAGRAM DOOR DE HASHTAG ‘8WEKEN’ TE VOLGEN OM TE ZIEN HOE HAAR BABY ER NU UITZIET.

IK WIST DAT ER IETS NIET KLOPTE, EN DAT HET NIET ZOU GEBEUREN.

IK HERINNER ME DAT IK BANG WAS OM TE HUILEN. IK DACHT NIET DAT IK HET RECHT HAD OM TE HUILEN OMDAT IK NOG NIET ZO LANG ZWANGER WAS, EN OMDAT ‘DIT ELKE DAG GEBEURT.’

IK HERINNER ME DAT IK MIJN TRANEN INHIELD EN MIJN MAN NIET IN DE OGEN KON KIJKEN, OMDAT IK WIST DAT ZIJN PIJN ME ZOU VERPLETTEREN.

IK WERD NAAR HUIS GESTUURD OM MIJN LICHAAM EN DE NATUUR HUN GANG TE LATEN GAAN, EN DAT GEBEURDE OOK. IK VOELDE ALLES, MAAR ZAG ER NIETS VAN. MIJN ARTS LIET ME NATUURLIJK NIET ZONDER EEN WAARSCHUWING GAAN, EN ZE HAD OVERAL GELIJK OVER. MAAR ZE HAD ME NIET GEWAARSCHUWD VOOR ALLES DAT ER ZOU GEBEUREN NADAT MIJN HART GEBROKEN WAS DOOR ALLE PIJN.

Facebook / Emily Christine

Facebook / Emily Christine

ZE HAD ME NIET VERTELD DAT IK ER WEKENLANG AAN HERINNERD ZOU WORDEN, OMDAT HET ZO LANG ZOU DUREN VOORDAT MIJN LICHAAM ZICHZELF HAD ‘SCHOONGEMAAKT.’

ZE HAD ME NIET VERTELD DAT IK MIJN MAN ZOU ZIEN HUILEN. ZE HAD ME NIET VERTELD HOE MOEILIJK HET ZOU ZIJN OM MIJN MOEDER TE VERTELLEN WAT ER WAS GEBEURD. ZE HAD ME NIET VERTELD DAT MIJN LICHAAM NOG WEKENLANG ZOU BLIJVEN GELOVEN DAT HET ZWANGER WAS. ZE HAD ME NIET VERTELD HOE MOEILIJK HET ZOU ZIJN OM TEGEN MENSEN TE ZEGGEN DAT IK ME GOED VOELDE ALS DAT NIET ZO WAS. ZE HAD ME NIET VERTELD DAT IK VAN DE ENE DAG OP DE ANDERE EEN JALOERS PERSOON ZOU WORDEN. ZE HAD ME NIET VERTELD HOEVEEL MOEILIJKER DE VRAAG ‘WANNEER BEN JE VAN PLAN OM KINDEREN TE KRIJGEN?’ ZOU ZIJN. EN ZE HAD ME NIET VERTELD DAT HET ZO MOEILIJK ZOU ZIJN OM IEMAND DIE IK NOOIT HAD ONTMOET TE VERLIEZEN.

MAAR ZE VERTELDE ME DAT HET GOED WAS OM TE HUILEN, EN ZE VERTELDE ME DAT IK NIET ALLEEN WAS.

EEN MISKRAAM IS ZO ECHT EN ZO GEWOON. IN FEITE ERVAART EEN OP DE VIER VROUWEN EEN MISKRAAM; MAAR DENK NIET DAT HET DAARDOOR MINDER PIJN DOET. HET MAAKT NIET UIT HOE GROOT DE STATISTIEKEN ZIJN, IK VOELDE IK ME ALSNOG ALLEEN, EN IK BEGREEP EINDELIJK WAAROM: OMDAT NIEMAND EROVER PRAAT.

HET WAS NIET TOTDAT IK EROVER BEGON TE PRATEN MET MIJN VRIENDEN EN FAMILIE DAT IK LANGZAAM BESEFTE DAT IK NIET ALLEEN WAS. DAT MIJN MOEDER, MIJN TANTE, MIJN ZUS, DE BESTE VRIEND VAN MIJN ZUS ALLEMAAL DIE VERPLETTERENDE PIJN HADDEN MEEGEMAAKT, DIE IK MIJN ERGSTE VIJAND NIET ZOU TOEWENSEN.

Facebook / Emily Christine

Facebook / Emily Christine

MENSEN VRAGEN ZICH MISSCHIEN AF WAAROM IK ERVOOR KIEZEN OM EROVER TE PRATEN NADAT ER MAANDEN ZIJN VERSTREKEN, MAAR HET IS DE HARDE REALITEIT DAT TIJD NIET ALLE WONDEN HEELT. DUS IK HOOP DAT HET DELEN VAN MIJN VERHAAL MIJ ZAL HELPEN OM TE GENEZEN.

IK WIL NIET DAT MENSEN MEDELIJDEN MET ME HEBBEN, EN IK HEB GEEN ANTWOORDEN. IK DEEL DIT DUS ZODAT ANDERE VROUWEN WETEN DAT ZE NIET ALLEEN ZIJN, EN GEBRUIK DIT ALS EEN HERINNERING DAT ER HOOP IS NA EEN GEBROKEN HART…

DIT IS WAT IK HOOP …

IK HOOP DAT JE JE NIET ALLEEN ZULT VOELEN.

IK HOOP DAT JE JEZELF TOESTAAT OM TE HUILEN.

IK HOOP DAT JE HET LICHT AAN HET EINDE VAN DE TUNNEL ZIET.

IK HOOP DAT JE, ONDANKS DAT JE GELOOF OP DE PROEF ZAL WORDEN GESTELD, STERK ZAL ZIJN.

IK HOOP DAT JE GEMOEDSRUST VINDT.

IK HOOP DAT JE NIET BANG BENT OM HET OPNIEUW TE PROBEREN.

IK HOOP DAT JE JEZELF NIET DE SCHULD GEEFT.

IK HOOP DAT JE VRIENDEN JE IETS STEVIGER ZULLEN KNUFFELEN.

IK HOOP DAT JE IEMAND ANDERS HOOP KUNT GEVEN IN JE MOEILIJKE PERIODE.

IK HOOP DAT JE EEN LICHT BENT IN DE DONKERSTE TIJDEN.

…EN IK HOOP DAT JE HET LEVEN VAN DIT KIND ZOVEEL ZULT VEREREN ALS DE VOLGENDE, WANT HET MAAKT NIET UIT HOE KORT EEN LEVEN IS. ELK LEVEN VERDIENT HET OM GEVIERD TE WORDEN, EN ELK VERLIES OM GEROUWD TE WORDEN.

Facebook / Emily Christine

Facebook / Emily Christine

Emily’s eerlijke tekst raakt je recht in het hart, en is vooral een krachtige boodschap voor vrouwen. Het verliezen van een kind is een enorme tragedie, en Emily hoopt dat haar openheid een belangrijke boodschap zal verspreiden: Je bent niet alleen.

Deel haar mooie boodschap om anderen te helpen.