26-jarige maakt een selfie in haar bikini. Je zult niet geloven hoe ze er 2 jaar geleden uitzag

Vijf jaar lang, bracht Jolene Nicole Jones ontelbare uren door in de sportschool en hield ze zich aan een streng dieet voor het perfecte strakke lichaam.

Twee jaar geleden besloot de 26-jarige uit Montana deel te nemen aan een bodybuilding wedstrijd – het zou ook meteen haar laatste zijn. Jolene laat nu zien hoe haar lichaam er momenteel uitziet met een ‘voor- en na’ foto die anders is dan we gewend zijn:

“Van bodybuiler tot body lover. Dit is geen typische transformatie foto. Ik ging van een leven dat gedicteerd werd door mijn slopende sportschema, kip wegen en proteïne shakes in mijn tas, naar op en top genieten van een sociaal leven. Sommige mensen noemen dit ‘jezelf laten gaan’, maar je kunt geen prijskaartje hangen aan geluk. Ik noem dit ‘mezelf vinden’ en tot de realisatie komen dat ik meer dan één passie in het leven kan hebben, of het nu wandelen in het Glacier Park betreft of genieten van wat biertjes met vrienden. Een sixpack maakte me niet gelukkig.

Ik voelde me nooit goed genoeg en wilde mezelf altijd verbeteren. Vandaag ben ik met vrienden gaan raften en heb ik van gerechten genoten waar de oude ik van zou watertanden, maar absoluut niet zou durven aanraken. Je lichaam is letterlijk het enige dat je door het leven sleept. Het is je waardigheid, en genot wordt niet bepaald door hoeveel kilo’s je kunt liften of het getal op de weegschaal. Ik meet mijn eigenwaarde aan de hand van de mensen om me heen en de glimlach op mijn gezicht.

Hoewel sommige mensen geluk en voldoening halen uit bodybuilding, heeft Jolene geleerd dat het voor haar beter was om iets anders te doen. “Toen ik deze foto voor het eerst zag, kreeg ik een gevoel van afschuw,” geeft Jolene toe. “Maar daarna voelde ik me schuldig, ‘Waarom zou ik mijn eigen lichaam verafschuwen? Mijn lichaam doet zoveel voor me. Bedank je lichaam voor wat het voor je doet, in plaats van het te haten.”
Dat zijn wijze woorden.