4-jarige verdwijnt voorgoed van huis – 25 jaar later komt er een man aan de deur en is de familie in tranen

Het is normaal dat kinderen die geadopteerd zijn zich op een gegeven moment beginnen af te vragen wie hun biologische ouders zijn. Hoeveel ze ook van hun adoptieouders houden en ze als hun echte ouders beschouwen, op een gegeven moment wordt iedereen nieuwsgierig naar hun afkomst.

En soms worden kinderen op iets latere leeftijd geadopteerd, waardoor ze zich hun biologische ouders en familie zelfs nog kunnen herinneren. Dit was het geval bij Saroo uit India, die werd geadopteerd door een Australisch gezin.

Hij was vijf jaar oud toen hij werd geadopteerd, en dit is echt een uitzonderlijk verhaal.

Saroo werd geboren in India, en had een oudere broer die Guddu heette. Guddu was een schoonmaker in treinen. Op een dag ging Saroo met Guddu mee naar werk, en vroeg Guddu hem in de trein te wachten terwijl hij werkte. De kleine Saroo was moe en viel in slaap, en toen hij wakker werd ontdekte hij tot zijn verschrikking dat de trein leeg was, hij zijn broer kwijt was, en dat hij niet wist waar hij was.

Youtube

Youtube

Het probleem was dat Saroo niet kon lezen of schrijven, en belangrijke details zoals zijn achternaam of de naam van zijn stad niet wist. Hij begon door de straten van Calcutta te dwalen totdat iemand zag dat hij verdwaald was, en hem meenam naar een opvang voor in de steek gelaten kinderen.

Youtube

Youtube

Saroo werd daar geadopteerd door een Australisch gezin, aangezien niemand hem kwam ophalen en hij geen contact met zijn familie kon opnemen. En zo begon Saroo zijn nieuwe leven in Australië, met een liefhebbende familie, die zelfs een kaart van India op zijn muur hingen zodat hij nooit zou vergeten waar hij vandaan kwam.

Ondertussen was zijn biologische moeder op zoek naar Saroo in India. Ze wist natuurlijk niet dat hij niet eens meer in het land was!

Youtube

Youtube

25 jaar later ontdekte Saroo dat hij via Google Maps en Google Earth kon inzoomen op specifieke plaatsen, dus begon hij vol overgave op zoek te gaan naar zijn geboorteplaats. Hij wist dat hij ergens in de buurt van Calcutta had gewoond, dus begon hij daar te zoeken.

Youtube

Youtube

Iedereen dacht dat dit een vergeefse zoektocht zou zijn, maar op een dag zag hij iets wat hij herkende! Het was een brug, die op de brug leek bij het treinstation waar hij die dag wakker werd en doorhad dat hij zijn broer kwijt was.

Saroo bleef doorzoeken en kwam uiteindelijk uit bij de naam van zijn geboortestad, Ganesh Talai. Na zijn gedetailleerde zoektocht stapte Saroo in het vliegtuig, en eindelijk, na al die jaren, stond hij ineens weer voor de deur van zijn ouderlijk huis.

Youtube

Youtube

Saroo werd natuurlijk overweldigd door herinneringen die weer terugkwamen, door alle kleuren, geuren, en geluiden in India. En nu vroeg hij zich af of zijn familie hem wel zou herkennen…

Maar wat er toen gebeurde had hij nooit kunnen verwachten. Een paar vrouwen stonden een aantal meter verderop, en toen een van de vrouwen hem zag kwam ze meteen op hem aflopen en omhelsde ze hem. Deze vrouw was Saroo’s moeder, en had hem onmiddellijk herkend. Saroo werd toen voorgesteld aan zijn broer en zus, maar het tragische nieuws was dat ze er een maand na de verdwijning van Saroo en zijn broer Guddu achter waren gekomen dat Guddu, met wie hij die dag naar werk was gegaan, door een trein was aangereden en was overleden.

Youtube

Youtube

Deze hartverwarmende reünie heeft ervoor gezorgd dat Saroo twee liefhebbende families heeft, en hij blijft altijd in contact met zijn familie in India en stuurt zijn moeder ook geld op zodat ze niet meer hoeft te werken.

Youtube

Youtube

Gelukkig heeft Saroo’s verhaal een happy ending. In het filmpje hieronder kun je meer details ontdekken over Saroo’s bijzondere zoektocht. En als je nog meer wilt weten, lees dan zijn boek “A Long Way Home,” en bekijk ook de verfilming van zijn boek, dat “Lion” heet.

Youtube

Youtube

Saroo’s verhaal is een ware inspiratie. Het bewijst dat we nooit moeten opgeven als we ergens in geloven! Deel dit stuk als je het ermee eens bent!