De hond zijn poten zijn verwond na de wandeling – elke hondeneigenaar moet dit lezen!

Het is zomer in Nederland, dat betekent dat we af en toe goed weer hebben. Het ziet er naar uit dat de komende dagen lekker warm zullen worden.

Het is belangrijk dat je je goed insmeert om jezelf te beschermen tegen de zomerse zon. Velen van ons zullen er echter niet bij stil staan dat ook onze huisdieren last kunnen hebben van het warme weer.

De vacht van een huisdier beschermt tegen de zon. Echter zullen de dieren veel zweten en het warm hebben, dus zorg ervoor dat er altijd een grote waterbak voor je dieren klaar staat. Daarnaast zijn de poten van de dieren heel erg kwetsbaar.

Een dierenkliniek in de Verenigde Staten deelde vorige zomer de onderstaande foto. De foto toont wat er kan gebeuren als je gaat wandelen als het asfalt veel te warm is. Het is tijd om deze waarschuwing weer te delen, nu de zomer weer volop aan de gang is.

“Dit gebeurt er als je hond op veel te heet asfalt loopt. Zorg ervoor dat je altijd voelt of de weg of tegels niet te warm zijn. Als het voor jou te warm is dan is het zeker weten voor je hond te warm.”

De kliniek geeft ook nog een handige tip om verbrande zolen bij je dieren te voorkomen. Ze noemen het de vijf-seconden regel.

“Vijf-seconden regel: Leg de achterkant van je hand op de weg. Als je het niet langer dan vijf seconden kan laten liggen zonder pijn, dan is het te warm voor je hond.”

Wij vinden dat dit een belangrijk bericht is om te delen. Niemand wil zijn huisdier kwaad doen, maar sommigen zullen hier misschien niet bij stilstaan.

Deel dit bericht daarom met al je vrienden en familie op Facebook om zo verbrande zooltjes bij huisdieren te voorkomen!