Kinderarts onderzocht dit kind en zag iets groeien in haar buik. Maar toen hij haar tweelingzus onderzocht, kon hij zijn ogen niet geloven.

Op 4 juli 2007 werden Alissa en Michael Dunn de trotse ouders van de eeneiige tweeling Isabella en Madeline. De jonge ouders waren dolgelukkig. Een paar dagen na de bevalling vertrokken ze naar huis met hun twee gezonde kleine meiden. Of althans, dat dacht iedereen.

Slechts twee maanden later werden ze ongerust toen hun kinderarts opmerkte dat Madeline’s buik opgezwollen was. “Je kon zien dat de uitdrukking op het gezicht van de arts veranderde. Ik denk dat we beiden wel wisten dat dit geen normale controle zou zijn,” vertelt Michael.

Er werd een echo gemaakt. “Toen we aankwamen dachten we dat het onmogelijk was dat het kanker zou zijn. Ze was immers nog zo jong…maar toen begon de arts te trillen en zei dat dit wel degelijk het geval was,” vertelt Alissa. De resultaten bevestigden dat Madeline, die slechts 2 maanden oud was, aan een zeldzame vorm van kinderkanker leed.

Maar al gauw hadden artsen nog meer slecht nieuws. De jonge ouders waren geschokt toen hun andere dochter Isabella dezelfde symptomen begon te krijgen. Testresultaten bevestigden het ergste: beide zussen hadden hetzelfde type kanker op precies dezelfde plek.

Hun toestand ging verder achteruit en omdat hun lever vol kankercellen zat, konden artsen niet anders dan ze een zware chemotherapiebehandeling geven en ze geïsoleerd houden. Zelfs hun ouders mochten ze niet aanraken.

Maar in een poging om hun herstel te bevorderen, legden artsen Isabella en Madeline samen tijdens de tweede chemobehandeling. En voor de eerste keer in lange tijd verbeterde hun gezondheid en stemming. “We mochten ze voor het eerst sinds lange tijd bij elkaar leggen en ze herkenden elkaar. Ze begonnen te schoppen en lachen, iets wat ze een maand lang niet gedaan hadden,” vertelt Alissa.

De verbeteringen volgden elkaar op en binnen een paar weken mochten de meisjes naar huis waar ze verder behandeld werden. Maanden na het verschrikkelijke nieuws, gebeurde er iets onverwachts. Het was 14 december, en het gezin was samen in hun huis dat feestelijk versierd was voor Kerstmis. De telefoon ging en het nieuws dat gebracht werd was werkelijk een kerstwonder: er waren geen sporen meer van de ziekte in geen van de meisjes.

Sinds die dag hebben Isabella en Madeline veel meer Kerstmissen en verjaardagen gevierd met hun opgeluchte ouders. De tweelingzussen zijn nu gezonde en gelukkige jonge meiden.

Je kunt het verhaal van Michael en Alissa in onderstaande video bekijken:

De kans dat een eeneiige tweeling geboren wordt, waarbij beide kinderen een zeldzame ziekte hebben in hetzelfde deel van het lichaam, is zeer onwaarschijnlijk. Maar het was net zo onwaarschijnlijk dat de twee zouden herstellen zonder terugval of complicaties, en toch is het gebeurd!

Wij wensen Isabella, Madeline en hun ouders veel meer gelukkige en gezonde jaren toe!