Kleine jongen voelt pijn terwijl hij hamburger eet, uren later toont röntgenfoto verontrustende informatie

De zomer komt er aan en de barbecue ook!

Maar er is een verborgen gevaar hieraan dat iedereen moet weten. Het heeft ermee te maken met hoe je je BBQ schoonmaakt!

Lees het volgende verhaal . . .

Anthony Fiore weet hier alles van. De Fiores profiteerden van de lente voor een heerlijke BBQ. Voordat ze het vlees erop legden maakte Nadia, Anthony’s moeder het rooster even schoon met de vertrouwde roestvrijstalen staalborstel. Al snel was het rooster blinkend schoon en klaar voor de burgers.

Vlak na het verorberen echter voelde Anthony een kriebel in zijn keel – en dat werd een scherpe pijn. Nadia wist dat er iets goed fout zat.

Anthony had het duidelijk zwaar en de pijn werd elk moment erger. Nadia spoedde zich naar het ziekenhuis. Meteen werd de paniekerige jongeman naar de röntgenkamer gebracht waar de artsen een kleine metale scherf in zijn keel vast zagen zitten. Het was een stukje “haar” van de staalborstel en als het nog verder in zijn lichaam gegaan was had het daar ernstige schade kunnen veroorzaken.

Snel werd er een spoedoperatie uitgevoerd om de haar te verwijderen voordat het los zou komen en gelukkig voor Anthony slaagde de operatie. Hij was echter nog niet uit de problemen.

Dagen na het voltooien van de operatie kreeg Anthony een zware infectie vanwege de vieze borstelhaar. Na een flinke dosis antibiotica en strikt medisch toezicht trok de infectie weg en mocht hij het ziekenhuis uit.

Anthony verhaal komt vaker voor dan je misschien denkt. Dr. Aziz Benbrahim, chirurg bij het MidState Medisch Centrum ziet dit gevallen zo vaak en sommige gevaarlijker dan anderen.

Zo vertelde Dr. Benbrahim aan CBS News over een recent geval van een man die bij de spoedopname kwam na weken van zware pijn in borst en maag. De röntgenfoto liet een stuk staalborstel zien dat zijn maag had doorboord en ernstige schade had aangericht. Ze moesten de man helemaal openmaken en dat hij geluk had dat hij het overleefd had.

Dit probleem is volgens Dr. Benbrahim een onuitgesproken nationale nachtmerrie. Vaak is het namelijk heel moeilijk er achter te komen wat patiënten met dit soort klachten precies hebben – ondanks de ervaring van de artsen hiermee.

Gelukkig kon Anthony nog aan zijn moeder de symptomen uitleggen, voordat het een grote medische tragedie werd.

Meer over Anthony’s griezelige ervaring in onderstaande video.

Is dit weleens gebeurd bij jou of iemand die je kent? Deel je verhalen in de Facebook commentaren.