Lichaam van twee jaar oud meisje gevonden. Het lichaam is perfect bewaard gebleven na haar dood in 1876.

Eén jaar geleden werd een glazen kist met het bijna perfect bewaarde lichaam van een klein meisje gevonden onder een huis.

Nu is de peuter uiteindelijk geïdentificeerd.

Edith Howard Cook, de dochter van een prominente paar, is zes weken voor haar derde verjaardag in 1876 op tragische wijze gestorven.

Haar lichaam werd ontdekt onder een huis in San Francisco in een brons loden kist.

Ze was gekleed in wit kant, met een rode roos en wat lavendel.

Haar begraafplaats was vroeger een kerkhof, en zij werd begraven naast 30.000 andere mensen. Toen de Odd Fellows Cemetery in de jaren twintig verhuisde, werd haar kleine kist per ongeluk achtergelaten.

De Garden of Innocence-project heeft onvermoeibaar geprobeerd het kind te identificeren naast een team van onderzoekers

Ze hebben ontdekt dat ze overleden is op 13 oktober 1876 en geloven dat haar oorzaak van de dood marasmus was of, in eenvoudiger termen, ernstige ondervoeding veroorzaakt door een infectie.

Professor Jelmer Eerkens, die geholpen heeft met de DNA-test, vertelde KTVU: “Het is waarschijnlijk dat ze ziek was met een infectie en op een gegeven moment kon haar immuunsysteem de ziekte niet bestrijden en ging ze waarschijnlijk in de coma en overleed.”

Ze slaagden erin om haar te identificeren door eindeloos door de oude begraafplaatsrecords te zoeken en uiteindelijk een levende relatie op te sporen om een DNA-monster te verzamelen.

Onderzoekers slaagden erin om een kaart te vinden van de oude begraafplaats bij een universiteit van Californië, de bibliotheek van Berkeley. Zij passen het dan op een plot waar haar ouders, Horatio Cook en Edith Scooffy, begraven werden.

Haar kist werd gevonden toen een aannemer een vloer in een garage wilde leggem. Zij noemden haar ‘Miranda’ aanvankelijk. Een maand later herbegraven ze haar in Colma’s Greenlawn Memorial Park en circa 100 mensen waren aanwezig.

Michael Dunn, van de Garden of Innocence, zei dat het belangrijk was om een echte dienst voor het kleine meisje te hebben : ‘Ze was meer dan 100 jaar vergeten en over het hoofd gezien, dat eindigt vandaag.’

Nu zij haar echte naam kennen, hopen ze dit jaar nog een herinneringsdienst voor haar te regelen.

100 paarden zouden verdrinken op de kwelder– maar kijk wanneer deze zeven vrouwen het ondenkbare doen!