Luchtvaartmaatschappij neemt opmerkelijke maatregel om vrouwen die alleen vliegen te bescherme

Een Indische luchtvaartmaatschappij heeft een bijzondere maatregel genomen om vrouwen die alleen reizen meer gemoedsrust te bieden op hun vluchten. Onder vrouwelijke toeristen die naar India reisden, heerste al langer enige onrust die de maatschappij zo wil wegnemen.

Vrouwen die vliegen met de Indische luchtvaartmaatschappij Vistara kunnen sinds maart gebruikmaken van een speciale regeling waarbij ze op verzoek assistentie kunnen krijgen met hun bagage en transport van en naar de luchthaven. De maatschappij gaat echter nog verder dan dat en voorziet ook voor elke vrouwelijke passagier een zitje aan het raam of aan het gangpad.

(Lees verder onder de foto(

Vrouwen zullen dus nooit meer in de gehate middelste stoelen moeten gaan zitten in de vliegtuigen van de Indische maatschappij, zodat ze ook nooit ingesloten kunnen zitten tussen twee mannen die hen eventueel lastig zouden kunnen vallen. India heeft op dat vlak geen al te beste reputatie, en de maatschappij wil vrouwen toch enige gemoedsrust bieden op hun vluchten.

Elke dag zouden zo’n 75 tot 100 vrouwen van de dienst gebruikmaken en wanneer de luchthaven internationaal gaat opereren, willen ze de dienst ook op hun internationale vluchten beschikbaar maken. “Ons personeel is uitgerust om vrouwen die alleen reizen te helpen”, vertelt Sanjiv Kapoor, hoofd strategie bij Vistara, aan The Telegraph. “Deze dienst is een oprechte inspanning om onze vrouwelijke klanten gemoedsrust te bieden.”

Bron: TELEGRAPH