Deze man bleef in Chernobyl na de grote catastrofe van 1986. Hij leefde helemaal alleen gedurende 30 jaar!

Een van de meest bekende nucleaire catastrofes van onze tijd is die in Chernobyl op 26 april 1986. De reactor raakte oververhit en smolt. Daarop volgde een gigantische explosie. De ontploffing had plaats in Blok 4, op 120 kilometer van Kiev en nabij de grens met Wit Rusland.

De ramp was het gevolg van een uit de hand gelopen kettingreactie. 31 Mensen verloren het leven en 100 000 werden geëvacueerd. Iedereen in een straal van 30 kilometer moest huis en haard verlaten in het grensgebied tussen Wit Rusland en Oekraïne. Iedereen, behalve Ivan Shamyonak, die er zelf voor koos te blijven waar hij was.

Ivan verkoos in zijn huis te blijven en zijn leven op een min of meer normale manier verder te zetten. Hij had blijkbaar geen angst voor de gevolgen van de ramp. Hij bleef voor tientallen jaren alleen achter, zonder iemand om mee te praten. Zijn vrouw was reeds gestorven aan de gevolgen van de straling.

Ondanks alle waarschuwingen wou Ivan zijn bakermat niet verlaten. Hij was er immers geboren en getogen.

Hij heeft enkel zijn herinneringen en enkele foto’s van zijn familie. Ook houdt hij enkele dieren die hem voorzien van gezelschap en voedsel.

De man krijgt wel op regelmatige tijdstippen bezoek van een dokter.

Elke dag gaat hij alleen aan tafel, eet zijn soep met donker brood en een glas wodka. Hij doet dat om gezond te blijven, zo zegt hij zelf.

Tegenwoordig komt ook zijn familie eens per week op bezoek. Samen bezoeken ze de begraafplaats waar zijn vrouw en broers begraven liggen.

Wat zou jij in zijn plaats gedaan hebben? Deze man aanvaarde de eenzaamheid enkel omdat hij zijn huis niet in de steek wilde laten.

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Bron: telemundo