Man probeert op klaarlichte dag fiets te stelen, maar dat gaat minder snel dan hij verwachtte

Schaamte had deze dief in de Britse stad Newcastle duidelijk niet. De man probeerde donderdag met behulp van een metalen staaf op klaarlichte dag een fiets te stelen. Een succes werd het weliswaar niet, na enkele vergeefse pogingen moest hij onder ogen van enkele ooggetuigen afdruipen.

De poging tot diefstal gebeurde net buiten het Laing Art Gallery in New Bridge Street. Daar kon omstander Alan Scott de man filmen met zijn smartphone. Niet veel later kreeg hij dat ook zelf in de gaten en besloot hij maar om zijn gezicht te bekken met de kap van zijn hoodie.

Een moedige vrouw kwam nog tot bij de man om hem tegen te houden, maar dat had weinig effect. De dief liet weten dat het om zijn fiets ging en hij de sleutels was kwijtgeraakt. Een verklaring die de ooggetuigen maar moeilijk konden geloven. “Indien je de fietssleutels was kwijtgeraakt, zou je nooit jouw gezicht verbergen”, riep iemand hem toe.

Uiteindelijk kon de man het slot niet breken en liet hij zonder fiets weg. “Ik was bang om hem te overmeesteren omdat hij een metalen staaf had”, vertelde Scott na het incident aan Chronicle Live. “Een ooggetuige heeft nadien nog een papiertje achtergelaten bij de fiets om de eigenaar te melden wat er was gebeurd.”

De lokale politie is op de hoogte van de mislukte poging tot diefstal. “We doen er alles aan om de dief op te pakken”, aldus inspecteur Steve Wykes.

Na een blik op deze 22 bruidsjurken wil je vrijwillig blind worden. Zelfs de trouwbeambte is sprakeloos.