Moeder wordt geprezen om een eerlijk gesprek met haar man – “Dit is niet het lichaam waar je verliefd op werd”

De 31-jarige moeder van twee, Laura Mazza uit Melbourne, Australië, heeft veel aandacht gekregen vanwege een open en eerlijke Facebook-post van een gesprek met haar partner.

Ze vertelt hoe haar lichaam is veranderd sinds haar twee zwangerschappen. Laura legt uit hoe oneerlijk het voelt dat haar lichaam volledig is veranderd, terwijl haar man, die ook de vader is van de kinderen, hetzelfde soort lichaam als altijd heeft.

“Dit is niet het lichaam waar je verliefd op werd, zei ik tegen hem.

Het lichaam waar je verliefd op werd was strak, had spieren, had geen striae op de maag of de borsten, en had ook geen maagvet doordat de spieren gescheiden zijn.

Het lichaam waar je op viel paste in strakke jeans, en kon zomaar een winkel binnen lopen en welke maat dan ook pakken.

Dit lichaam kan niet meer shoppen in winkels, en kleedt zich vaak in gewone leggings.”

Zijn lichaam is hetzelfde gebleven, maar het mijne verandert op alle mogelijke manieren. Het is niet eerlijk…

Ik stond voor hem. Uitgeput en kapot, met tranen in mijn ogen.

“Dit is niet het lichaam waar je verliefd op werd,” zei ik.

“Daar heb je helemaal gelijk in. Dit is niet het lichaam waar ik verliefd op werd,” antwoordde hij.

Na een korte pauze vervolgde hij:

“Maar het is een lichaam dat onze kinderen heeft gemaakt. Het is een lichaam waarin onze kinderen konden groeien. Het is een lichaam dat ze gevoed en getroost heeft, en dat leven gecreëerd heeft. Op jouw lichaam kan ik elke dag verliefd worden. Ik wist niet wat liefde was, totdat ik dit lichaam kende, en alle grote dingen die kan doen, dus ben ik je zo dankbaar.

Schaam je niet voor wat je hebt, of hoe je moeder lichaam eruit ziet. Er zullen in de toekomst tal van mogelijkheden zijn om nee te zeggen tegen taart, maar nu moet je genieten van de momenten die je hebt, en van het feit dat je iets hebt gecreëerd dat elke striae striem of cellulitis waard is.

Als je een herinnering nodig hebt, dit is het. Je lichaam verdient alle liefde van de wereld, en nog meer.”

Dit bericht heeft meer dan 35.000 likes en bijna 60.000 shares ontvangen, en mensen over de hele wereld prijzen haar sterke boodschap. Haar herinnering maakt een verschil voor duizenden vrouwen over de hele wereld. Help haar om de belangrijke boodschap verder te verspreiden door het delen van dit stuk!