Moeder ziet dat peuter zich aan de linkerkant niet kan bewegen en krijgt te horen dat ze een beroerte heeft gehad

Wanneer we denken aan een beroerte en de vreselijke gevolgen van deze aandoening, denken we vaak aan ouderen.

 

Ik heb echter nooit geweten dat iedereen door een beroerte getroffen kan worden – zelfs baby’s.

De familie Wolcott uit Baltimore, merkte tijdens hun vakantie in Disney World op, dat hun 16-maanden oude dochter Brooke, de linkerkant van haar lichaam plotseling niet meer kon bewegen. Haar ouders kwamen direct in actie en brachten Brooke naar het ziekenhuis.

 

Dit bleek achteraf de juiste beslissing te zijn, want Brooke had een beroerte gehad.

Een beroerte bij kinderen is vrijwel hetzelfde als een beroerte bij volwassenen en ook de symptomen komen in de meeste gevallen overeen.

Volgens de Wolcotts is het zeer belangrijk om de symptomen te herkennen. Het ezelsbruggetje “GAST,” is hierbij zeer handig.

G – Gezicht – Hangend gezicht
A – Arm – Slappe arm
S – Spraak – Moeite met spreken
T – Tijd om 112 te bellen

Met Brooke gaat het nu stukken beter. Ze volgt een revalidatieprogramma om de kracht in haar linkerbeen te herstellen, haar hand weer te kunnen openen en om te leren praten. Brooke’s tweelingzus helpt haar door deze tijd heen.

Hoewel er risicofactoren bestaan die de kans op een beroerte groter maken, zoals hartproblemen, stollingsstoornissen en sikkelcelziekte, kan een beroerte ook plotseling voorkomen. De Wolcotts hadden geen idee dat hun baby dit kon overkomen, en weten ook niet of het ooit weer zal gebeuren.

Gelukkig gaat het nu goed met Brooke en sterkt ze elke dag verder aan.

Bekijk onderstaande video om meer te weten te komen over beroerten bij kinderen en voor Brooke’s verhaal. DEEL dit belangrijke bericht op Facebook.