Moslim drukt gelovige broeders op de feiten: “We hebben veel te lang onze mond gehouden”.

Tot voor kort was hij nog een onbekende Duitser: Tarek Mohamad is het zat, spuugzat. Een aangrijpende en inspirerende Facebookpost maakte hem deze week op slag beroemd. Hij richt zijn woede tegen haatdragende geloofsgenoten die opruiende taal verspreiden. De jonge Duitser van Turkse origine houdt een verfrissend pleidooi voor verdraagzaamheid. Tarek houdt van de samenleving waarin hij leeft en die wil hij voor geen geld van de wereld door extremisten laten kapot maken.

post1 (1)

“Er ligt me iets zwaar op het hart. Ik heb mijn mond lang genoeg gehouden.

Als ik mijn Facebook open zie ik mijn landgenoten die met hun geld pronken, haat zaaien tegen Turken of Koerden, tegen Duitsers, tegen homo’s en lesbo’s, Salafisten of ISIS barbaren steunen en menen dat de moslims Europa aan het veroveren zijn.

Ik wil Europa niet veroveren!!

Ik wil in vrede met mijn Turkse, Duitse, Koerdische en Joodse broeders samenleven!

Onze landen kreunen onder bommen, geweld en oorlog!

We komen naar hier en menen de gangster te moeten uithangen!

Mensenhandel, prostitutie en drugshandel en het verspreiden van onze deels middeleeuwse tradities!

Ik weet dat vele vrienden nu niets meer van me zullen willen weten! Maar dat ken me niet schelen!

De islam is een vredevolle en tolerante religie! Het tolereert elk levend wezen op deze planeet! Ik hou van de mensen in dit land, waar mijn vrienden ook vandaan komen en ik dank God dat hij mij hier een leven in rijkdom en veiligheid gegeven heeft! JA! Ik ben dankbaar. Ik vereer geen Saddam Hussein die duizenden Koerden vermoord heeft, geen Assad die zijn volk massaal uitmoordt en geen Gaddafi die zijn volk honger laat lijden!

Het maakt me droevig als ik zie hoe Koerdische en Turkse broeders, zusters en vrienden hun oorlog op Facebook uitvechten! Als jullie het dan toch zo ernstig menen, ga dan naar ginder en vecht! Maar hou hier in een vredig land alsjeblieft op met bloed vergieten. Net daarom zijn we naar hier gekomen. We moeten de vrouwen, mannen en mensen hier respecteren en ons aan de samenleving aanpassen. Hou op met criminele zaken te doen. Er zijn 1,3 miljard Chinezen op deze planeet. Van hen heb ik nog niets slecht gehoord!”

post-1 (1)

De jongeman roept alle vredelievende moslims op om op straat te komen en te laten horen dat ook zij het beu zijn. Moslims moeten massaal hun afkeur uitspreken tegen alles wat haatdragend en extremistisch is.

Hij besluit nog met te zeggen dat de doden morgen ook onze vrienden of familie kunnen zijn.

DEEL zijn belangrijke boodschap met je vrienden op Facebook!