Moslims Ali B en Boef springen bij RTL Summer Night in de bres voor het homohuwelijk

Ali B en Boef sprongen in de bres voor het homohuwelijk

Rappers Ali B en Boef zijn ‘uit de kast’ gekomen als zeer progressieve moslims die niet te beroerd zijn om op te komen voor de rechten van homoseksuelen in én buiten Nederland. Maandag waren ze, samen met rapper Ronnie Flex, te gast bij RTL Summer Night om te praten over het overdonderende succes van hun jonge muzikale carrière.

Homohuwelijk
Boef en Ronnie verbreken record na record. Zo heeft Boef in een periode van slechts tien weken al 120 miljoen views gehad op zijn album ‘Slaaptekort’. Hij wist daarnaast 4,6 miljoen streams in één dag te behalen, iets wat een Nederlandse artiest nog nooit is gelukt. Naast Boef, Ronnie en Ali had presentator Beau van Erven Dorens ook de hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad, Anton de Wit, uitgenodigd om te praten over het homohuwelijk. In Duitsland mogen mensen van hetzelfde geslacht nu ook met elkaar in het huwelijk treden, iets waar De Wit faliekant op tegen is omdat het onder andere nadelig zou zijn voor eventuele kinderen van echtparen.

Paul de Leeuw als papa
Dit kwam hem op felle kritiek te staan van zijn tafelgenoten. Ali B gaf aan dat hij schrok van het conservatisme van De Wit: “Ik schrik hiervan. Ik vind het echt bizar. Wat maakt het je uit? Overigens vind ik atheïsten die echt tegen gelovigen zijn, net zo erg. Ik denk: leef gewoon je leven, laat een ander leven.” Op het argument van de Wit dat het hem om de kinderen te doen is, heeft Ali ook een antwoord: “Als we nu de krant openslaan, kan ik je een hoop heterohuwelijken laten zien waarin kinderen zijn geboren en dat is mislukt. Dan had je liever Paul de Leeuw als papa gehad.”

Vervolgens liet ook rapper Boef van zich horen. “Ik zeg je eerlijk gewoon: wat Ali net zegt: leef en laat leven. Waarom bemoei jij je er zo veel mee? Jij zegt: ‘Voor die kinderen.’ Maar wat boeit jou dat?” Ook Ronnie Flex, die zich eerder deze week al positief uitsprak over homo’s, besloot: “Wanneer je iemand iets ontzegt, ben je er tegen. Je zegt: ‘Ik ben er niet tegen’, maar je ontzegt een groep mensen hun recht, dus dan ben je er volgens mij gewoon tegen.”

Bekijk het fragment hieronder.

Bron: Mediacourant | Beeld videostill RTL Summer Night