Negen tekens die aantonen dat je overleden geliefde nog steeds bij je is.

Het overlijden van een geliefde is altijd een vreselijke en hartbrekende ervaring. Nochtans zijn er een hoop mensen die geloven dat je toch nog met de overledene kan communiceren.

Spirituele mensen, wetenschappers, auteurs en gewone mensen, allen hebben reeds meermaals verslag gegeven van onverklaarbare gebeurtenissen die, zover ze zich kunnen voorstellen, wezen op de aanwezigheid van een overledene.

Sommigen zeggen dat ze geesten hebben gezien. Andere houden het dan weer wat eenvoudiger en geloven alleen dat onze dode geliefden over ons waken na de dood.

Er is in elk geval geen wetenschappelijk bewijs. Maar er zijn zoveel mensen overtuigd van het feit dat ik er toch graag een open geest bij aanhoud.

Doorheen de jaren groeien de aantallen van gevallen waarbij zogezegd contact wordt gemaakt met de dode. En toen ik de lijst van tekens las die je in dit artikel aantreft, moest ik toegeven dat ik sommige tekens zelf had ondervonden. Probeerde iemand die ik verloren ben contact met mij te maken.

Hier heb je een overzicht van tekens die mensen hebben aangeduid als pogingen tot communicatie vanuit de wereld van de doden.

Heb je zelf ook ooit iets dergelijks ervaren?  Geloof je zelf dat doden met ons proberen te communiceren? Laat ons weten wat je denkt!

  1. Je ruikt de geur van de overledene.

Lichaamsgeuren zijn mogelijk het sterkste signaal dat een overledene dicht bij ons is.

Dit fenomeen werd al talloze keren gemeld. Sommigen beweren dat ze regelmatig een vleugje van de lichaamsgeur van de overledene opmerken kort na diens dood.

In andere gevallen wordt er gewezen op de geur van sigaretten in het geval de overledene een roker was. Ook de geur van specifieke etenswaren, de favoriete hapjes van de overledene, worden vaak opgemerkt.

  1. Dromen over de overledene.

Je kan dromen over overledenen makkelijk van tafel vegen met rationele argumenten, toch zijn velen overtuigd dat dit bezoekjes zijn vanuit het hiernamaals.

Men beweert dat de dode probeert contact te leggen terwijl je slaapt. Daarin kunnen ze snel verschijnen en verdwijnen.

Ook zeggen velen dat de overledenen tegen hen praat tijdens de slaap. Ze stellen de dromer gerust en typisch laten ze weten dat alles goed met hen gaat.

  1. Voorwerpen die voor je voeten liggen.

Als je een voorwerp plots op de grond voor je vindt terwijl je het daar niet had gelaten, dan heb je een duidelijk teken van de aanwezigheid van de overledene.

Velen beweren dat specifieke voorwerpen zoals juwelen of foto’s van plaats veranderen zonder dat iemand ze heeft aangeraakt. Men gelooft dat die voorwerpen daar terecht komen als signaal voor de aanwezigheid van de dode.

In vele van deze gevallen zeggen mensen dat ze een voorwerp lichtjes verschoven aantreffen nadat ze het op een welbepaalde plek hadden achtergelaten.

  1. Een gevoel van nabijheid.

Een van de meest voorkomende tekens die wijzen op de aanwezigheid van een overledene is een duidelijk gevoel van nabijheid.

Hoewel dit een erg vaag teken mag lijken, voor velen is het toch de ervaring die de doorslag geeft, zelfs voor sceptici. Het gevoel wordt veroorzaakt door een plotse beweging van energie in een kamer. Het is moeilijk om er een klare beschrijving van te geven maar voor de meeste mensen is het gevoel meer dan duidelijk.

Dit gevoel is nog sterker als je voelt dat er iemand naast je op bed of op de zetel komt zitten.

  1. Perfecte timing in de muziek die je aan het beluisteren bent.

Als het lievelingslied van de overledene plots begint te spelen en wel op een exact moment, dan weet je dat die persoon dicht bij je staat.

Er zijn mensen die meldden dat ze hetzelfde lied op verschillende plekken hoorden. Volgens hen is dat omdat de geliefde overledene hen vergezelt.

Natuurlijk kan dit allemaal puur toeval zijn, maar vaak zeggen mensen dat de liedjes weerklonken net nadat ze aan de overledene dachten.

  1. Vreemde elektrische activiteit.

Het lijkt wel recht uit de film te komen, maar toch hebben vele mensen al vreemde elektrische activiteit gemeld wat te maken zou hebben met de aanwezigheid van een overledene.

Deze bizarre gebeurtenissen kunnen vele, verschillende vormen aannemen zoals een flikkerend televisiescherm, apparaten die plots in werking schieten of een apparaat dat zonder enige logische reden plots begint te piepen of zoemen. Sommige vermelden ook telefoonoproepen zonder dat er iemand aan de andere kant van de lijn is.

Vreemde activiteit in elektrische apparaten wordt traditioneel gezien als teken van aanwezigheid van een dode.

  1. Je ziet overal het geluksnummer van de overledene.

Cijfers en getallen zijn ook een typisch middel voor overledenen om met de levenden in contact te komen.

Getuigen meldden dat ze overal dezelfde nummer tegenkwamen, nummers die vaak een specifieke betekenis droegen. Ze zien de nummers verschijnen op de tv, in boeken, op straat. Vaak staan ze in verband met geboortedata, leeftijden of geluksnummers.

Opnieuw zullen velen dit als puur toeval beschouwen, maar voor velen is de ervaring te uitzonderlijk om te negeren.

  1. Het gevoel dat iemand je aanraakt.

Een beetje griezelig is het wel, maar er bestaan vele meldingen van mensen die voelen dat iemand hen aanraakt.

Deze aanrakingen kunnen uiteenlopende vormen aannemen: een zoen, een streling door het haar of een klopje op de schouder. Vaak voelen mensen op dat moment ook de nabijheid van de dode persoon of ruiken zelfs zijn of haar lichaamsgeur.

Als je voelt dat de energie in een kamer plots verandert en je het gevoel krijgt dat iemand je aanraakt, weet dan dat je dode geliefde mogelijk naast je staat.

  1. Wilde dieren.

Velen geloven dat overledenen de vorm kunnen aannemen van dieren. Een vogel of vlinder lijkt dan uitzonderlijk veel aandacht voor je te hebben, veel meer dan schuchtere dieren normaal hebben. Of je oog valt op een voorbijkomend dier en je merkt er iets heel bekends in.

Er zijn ontelbare meldingen van dit soort fenomenen en velen geloven dat ze te maken hebben met overledenen die trachten contact te maken. Wat geloof jij?

Heb jij al eens iets meegemaakt dat we in de lijst beschreven? Misschien ben jij ook al eens gecontacteerd door een overleden geliefde.

Deel dit verhaal met je familie en vrienden op Facebook!

Bron: LittleThings