Niemand ziet zwaargewonde vrouw in sloot – dan verschijnt uit het niets een hond die het ondenkbare doet

De 36-jarige Shannon Lorio uit het zuiden van de Amerikaanse staat Georgia, heeft op één dag meer tragedie doorstaan dan de meeste mensen in hun hele leven zullen meemaken. Na een heftige ruzie met haar man, besloot ze om afstand te nemen en een ritje met de auto te maken. Ze reed te hard, en toen ze een scherpe bocht maakte, slipte ze van de weg. Ze belandde in een sloot, maar door haar verwondingen was ze niet in staat de auto te verlaten.

Shannon raakte bewusteloos en omdat andere bestuurders haar vanaf de weg niet konden zien, zag de situatie er somber uit. Maar toen ze voor een moment bij kennis kwam, zag ze een grote hond die over haar gebogen stond.

Shannon kan zich de pijn nog goed herinneren van het moment waarop ze deels door de achterruit van de auto werd geslingerd. Nadat ze op hoge snelheid door de scherpe bochten reed, verloor Shannon de macht over het stuur en belandde in een sloot. Door de klap op de grond, verloor ze het bewustzijn. Ze zat onder het bloed en kon zich niet bewegen. Toen ze weer bij bewustzijn kwam, dacht Shannon dat ze het misschien niet zou overleven, totdat ze zich realiseerde dat ze niet alleen was.

“Mijn gezicht en neus zaten onder het bloed. Plotseling voelde ik een aanwezigheid, een heel grote aanwezigheid. Hij stond over me heengebogen,” vertelde Shannon aan Heroes Among Us.

Voordat Shannon in paniek kon raken, begon de hond, die ze later Hero noemde, haar gezicht te likken.

Maar het verhaal eindigt daar niet. Nadat Hero het bloed van Shannon’s gezicht afgelikt had, trok hij haar uit de sloot. Daarna, trok hij haar langzaam maar zeker, 45 meter richting de weg. Daar was ze in staat auto’s te signaleren.

“Deze hond heeft alles gedaan. Het is een fantastisch beest, echt waar. Ik geloof echt dat ik er vandaag niet geweest zou zijn, als hij dat niet gedaan had. Ik zou omgekomen zijn. Gelukkig is dat niet gebeurd,” zei de 36-jarige.

Omdat Hero, Shannon naar de weg sleepte, konden voorbijgangers haar zien en haar naar het ziekenhuis brengen. Hero bleek dakloos te zijn, maar na zijn heldhaftige reddingswerk, werd hij naar de Humane Society gebracht, waar hij werd geadopteerd door de speurhondencoach Heidy Drawdy.

Hero werd later getraind om een gecertificeerde reddingshond te zijn. Dit lijkt na zijn reddingsactie ook echt Hero’s roeping te zijn.

“Zonder enige training heeft hij mijn leven gered. En dan te bedenken wat hij zou kunnen doen met de juiste training. Daarmee zal hij vast veel meer levens kunnen redden….. Ik heb hem verteld dat hij altijd mijn held zal zijn,” zei Shannon.

Dit verhaal heeft me echt geraakt. Hero kwam in actie en begreep wat hij moest doen om Shannon te redden. Deel als je vindt dat honden geweldige dieren zijn.