Ongelooflijke video: Gepensioneerd paard wordt succesvol schilder!

Mensen gebruiken paarden voor verschillende doeleinden. Sommige paarden nemen deel aan wedrennen, anderen trekken de ploeg van de boer, nog anderen gaan naar het slachthuis. Metro Meteor was een van die paarden die heel zijn leven deelnam aan paardenrennen. Maar het paard werd ouder en kon niet meer deelnemen. Op dat moment werd duidelijk dat Metro nog een paar andere vaardigheden in zijn mouw had zitten.

Metro liep tijdens een van de races een knieverwonding op en dat maakte meteen een einde aan zijn racecarrière. Geen probleem. Voor zijn pensioen had het dier reeds een andere activiteit in petto. En daarmee verdiende het nobele beest reeds tientallen duizenden euro’s!

Metro is namelijk een begenadigd schilder. Toen zijn rencarrière in 2009 afliep, werd hij door kunstenaar Ron Krajewski geadopteerd. De kunstenaar had snel gegrepen dat het dier zijn passie voor de kunst deelde. Metro bewoog zijn hoofd op eigenaardige manier en dat gaf de kunstenaar een idee.

Na kort tijd oefenen kon Metro een penseel vasthouden en daarmee lijnen tekenen. “Zijn penseelstreken zijn uniek en geen mens kan het hem nadoen. Metro schildert enkel op het gevoel,” legt Ron uit aan de BBC.

“Metro schildert met dikke vegen, soms niet helemaal dekkend en daardoor schijnen sommige kleuren door. Het geeft zijn werken een vibrerende energie!” Metro werkt nu samen met Ron. Het dier schildert ongeveer een uur per dag, tweemaal per week. Zijn talent is onmiskenbaar.

Voor zijn werken ontvangt Metro omgerekend zo ‘n 400 euro per stuk. In totaal verdiende het kunstenaarsdier reeds 80 duizend euro! Hij heeft bewonderaars in alle hoeken van de wereld, waaronder Japan.

De helft van de opbrengst gaat naar de behandeling van zijn knie. De andere helft gaat naar de stichting New Vocations Racehorse Adoption Program (Adoptieprogramma voor paarden met een nieuwe roeping). Deze welzijnsorganisatie wil ervoor zorgen dat gepensioneerde paarden een aangename oude dag kunnen beleven, in plaats van nodeloos te worden afgemaakt.

In deze video kan je het talent van Metro bewonderen.

Dot Morgan, hoofdbestuurster van de organisatie zei, “Ron Krajewski heeft meer gedaan voor gepensioneerde paarden dan wie dan ook. Hij vertelt de wereld dat oude renpaarden geen afval zijn eens hun racecarrière voorbij is. Ze kunnen zich prima met iets anders bezighouden.

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook!

Bron: independent, painted-by-metro, paintedbymetro.com, horseadoption