Haar ouders zeiden dat ze het huis uit moest, maar Brittany (31) nam wraak

Een populaire jongedame. Zo werd Brittany Simpson uit de Amerikaanse staat South Carolina meestal omschreven. Maar toen ze van haar ouders het huis uit moest, sloegen de stoppen door. Nu staat de 31-jarige vrouw terecht voor de moord op haar vader.

Volgens documenten van de rechtbank was Brittany Simpson (31) onlangs haar job kwijtgeraakt. Ze woonde nog in bij haar ouders, maar weigerde er huur te betalen.

Daardoor ontstonden er spanningen binnen het gezin. Haar moeder vroeg haar uiteindelijk om het ouderlijke huis te verlaten, maar dat was helemaal niet naar de zin van Brittany. Ze had een plan.

Schietpartij

Dinsdagochtend, in de vroege uurtjes, schoot Brittany haar vader Robert Simpson dood. De rest van het gezin lag nog nietsvermoedend te slapen. Nadien gooide ze haar pistool en haar bebloede kleren in de rivier achter het huis.

Boven in de slaapkamer hadden moeder Susan en dochter Brooke de geweerschoten en het geschreeuw gehoord. In allerijl renden ze naar beneden om te zien wat er gebeurd was. Toen ze bloed vanonder de deur zagen komen, belden ze naar de hulpdiensten.

Op dat moment kwam ook Brittany weer binnen. Zij vertelde dat ze was thuisgekomen van de fitness en had gezien dat alle deuren open stonden. “Vermoedelijk is er iemand ons huis binnengedrongen”, zei ze. Ze gaf zelfs haar eigen moeder de schuld voor het dodelijke incident.

Bekentenis

Maar toen de hulpdiensten en de politie ter plaatse waren, kwam ook zus Chelsea erbij. Zij beschuldigde Brittany van de moord en zei dat haar zus al lange tijd onstabiel was.

Even later klopte er ook een getuige aan bij de onderzoekers. Hij vertelde dat hij een jonge vrouw naar de beek achter het huis had zien lopen. Bij een zoektocht in het water werd al snel het moordwapen en een groene zak met kledij gevonden. Bewakingsbeelden toonden dat Brittany die kleren eerder die dag had aangehad. Conclusie: Brittany Simpson vermoordde haar vader.

De 31-jarige vrouw zal voor de rechtbank moeten verschijnen op beschuldiging van moord.

Moeder en zoon verliefd op elkaar en willen trouwen