Bij het spelen in het zand zien de kinderen kleine voetjes uit het zand steken. Ze beginnen te graven en doen een vreselijke ontdekking

De kinderen in het kleine Indiase Dorf bij Jaipur spelen in het veld als ze daar iets bij de composthoop uit het zand zien steken. Als ze beter kijken zien ze dat het om twee kleine voetjes gaat. Snel halen ze de volwassenen erbij, die onmiddellijk gaan beginnen te graven. Ze halen een pasgeboren baby van onder de aarde vandaan – en het leeft nog.

Het gaat om een gezond meisje dat op het tijdstip van de vondst nog maar zes uur oud was en de navelstreng nog met zich meedroeg. In het ziekenhuis noemen ze haar ‘Dharitri’, wat zoveel als ‘de aarde’ betekent. Zodra Dharitri kan worden ontslagen komt ze vooralsnog onder de staatszorg te vallen, tot men een familie voor haar gevonden heeft. De politie zoekt inmiddels naar de moeder, respectievelijk de ouders van de baby. Precies in de armere gebieden van India is het helaas aan de orde van de dag dat vrouwelijke zuigelingen buitengezet of zelfs gedood worden, omdat dochters op basis van de hogere bruidsschat bij hun huwelijk vaak als last gezien worden. Deze kleine vechtster met grote levenswil heeft echter het noodlot getrotseerd.