Stageoproep van blinde Sam leidt tot stroom aan reacties

Een reactie of vijf, zes had de visueel beperkte Sam Hageraats (15) uit Houten verwacht op zijn oproep voor een snuffelstage. De Havo 4-scholier was dan ook verbaasd toen dat er honderden werden. ,,Ik ben nu aan het bepalen welke het nuttigst zijn.”

download (2)

Sam Hageraats is vierdejaars bij Bartiméus in Zeist en moet in februari komend jaar een snuffelstage van twee weken doen. Omdat hij blind is, is het voor hem echter niet gemakkelijk om online iets te vinden. ,,Op internet zoeken is lastig voor mij, advertenties worden in braille vaak erg onoverzichtelijk. Daarom heb ik een oproep of Facebook geplaatst.”

Hij hoopte op die manier een paar reacties van bekenden te krijgen, maar zijn oproep werd breed opgepikt en duizenden keren gedeeld. ,,Ik hoopte op vijf, zes reacties, maar dat werden er wat meer”, lacht Sam. ,,Zoveel dat ik nu moet bepalen welke nuttig zijn en welke niet. Er zijn ook veel mensen die op de actie zelf reageren, dat ze het goed vinden enzo.”

Juridisch
Sam denkt echter wel dat er iets voor hem bij moet zitten. Tussen de reacties zitten aanbiedingen van Rijkswaterstaat en Defensie. Het liefst zou hij werken op een juridische afdeling of een helpdesk. ,,Daar kun je goed terecht met een visuele beperking”, vertelt hij. ,,Ik zou hierna ook graag een juridische opleiding doen.”

De Houtenaar is zeker van plan om vaker Facebook in te zetten als hij ergens online niet uitkomt. ,,Ik heb nu gezien hoe goed het kan werken”, besluit hij. ,,Dit ga ik zeker vaker doen.”