De tieners braken de poten en nek van de hond voordat ze hem in de fik zette – maar de hond gaf niet op

Soms doen mensen vreselijke dingen tegen dieren en dat terwijl de dieren hun liefde voor mensen bijna onuitputtelijk is. De wereld is helaas vaak nog een nare zieke plek.

Deze kleine hond genaamd Chunky weet daar helaas alles vanaf. Een paar tieners kidnapte de hond van zijn baasjes. Ze gaven hem drugs en daarna braken ze zijn poten en nek voordat ze hem in de fik staken. Vervolgens dumpte ze hem als een stuk vuil in de vuilnisbak.

“Dit was absoluut het ergste wat ik ooit gezien had. Om er alleen maar aan te denken geeft me rillingen. Ze moeten jong geweest zijn en onder de invloed van drugs maar hun daden zijn simpelweg barbarisch en onvergefelijk. Chunky werd gevonden met een gebroken been, een gebroken nek en allerlei brandwonden over heel zijn lichaam. Hij moet uren marteling verdraagt hebben.” vertelde Caroline Doe die voor de RSPA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) werkt.

Soms heeft het lot andere plannen en dit keer was dat ook zo. Chunky heeft het namelijk op wonderbaarlijke wijze overleefd.

Chunky werd gevonden in een vuilnisbak in de buurt van zijn huis. De daders werden gelukkig gepakt en zijn gestraft. Naar mijn mening niet genoeg; nadat ze bekend hadden kregen ze van de rechter de volgende straf opgelegd: Ze mogen voor de komende vijf jaar geen dier hebben noch in de buurt van één komen. Daar bovenop moeten ze de kosten van de behandeling van Chunky betalen.

Ondanks het verschrikkelijke voorval gaat het redelijk goed met Chunky. Hij is nog steeds nerveus en op zijn hoede na het voorval maar hij is veilig in de liefdevolle handen van zijn baasjes. Zijn wilskracht heeft er voor gezorgd dat hij het incident heeft overleeft. Wat een bron van inspiratie!

Ik kan er echt met mijn hoofd niet bij dat mensen zulke dingen doen of wat ze aanzet zulke handelingen te verrichten. Toch geeft het me hoop om te zien dat een hond de wilskracht heeft om te blijven leven en dan alsnog liefde te hebben voor mensen. Als we allemaal zo waren als Chunky, dan was de wereld een betere plek!