Toen ze 16 jaar oud was, besliste ze om nooit meer een badpak aan te doen. 28 jaar later wil geen enkele man bij haar in de buurt komen.

Libby Huffer uit Fort Wayne in Indiana had een gelukkige en normaal leven. Ze had wel wat moedervlekken maar niets ernstig. Maar in haar tienerjaren stond haar lichaam plotseling vol kleine bultjes. Het pesten werd zo erg dat ze haar naam van Elizabeth in Libby moest veranderen aangezien de kinderen haar Lizard Breath noemden.

bub1

Toen Libby zwanger werd van haar dochter veroorzaakten de hormonen nog eens duizenden bultjes. Ze kreeg te horen dat ze neurofibromatosis type 1.

bub2

De kleine bultjes zijn niet kwaadaardig maar ze heeft er ongeveer 6.000 over haar hele lichaam. Libby heeft een laag zelfbeeld en heeft het moeilijk om werk te vinden. Mensen wijzen haar na en staren haar aan. Niettemin is Libby vastbesloten om anderen te helpen.

bub3

“Ik wil gewoon dat mensen weten wat het is”, zegt Libby.

Ze deelt pamfletten uit om mensen te informeren over neurofibromatosis. De bultjes zijn pijnlijk en ondertussen is ze een inzamelactie begonnen om een operatie te kunnen betalen om honderden bultjes te kunnen verwijderen.

bub4

DEEL dit verhaal om bewustwording te verspreiden over neurofibromatosis.