De twee wilde vossen springen op de trampoline – maar dan komen ze erachter hoe het werkt!

Iedereen weet wel wat een trampoline is. Vermaak voor jong en oud is het. De vossen uit de onderstaande video wisten echter niet wat een trampoline was, totdat ze erop sprongen.

Een trampoline is een strak gespannen vel waar men voor sport of ontspanning op kan springen en capriolen op kan uithalen. Trampolinespringen is bovendien een onderdeel van de gymnastieksport.

Niet alleen in turnverenigingen maar ook op vakantieterreinen, scholen en recreatieparken werd het nieuwe apparaat in de jaren twintig met groot enthousiasme begroet.

De trampoline kan in de buitenlucht, in een zaal, in zwembaden, gymnastieklokalen en op campings zonder veel moeite worden opgesteld. Soms wordt de trampoline ook weleens gewoon in de grond ingegraven.

De verklaring van de aantrekkingskracht van het trampolinespringen is wellicht dat men gevoel krijgt op eigen kracht te kunnen zweven.

Daar komen de vossen in de onderstaande video ook achter. Ze springen erop en ze komen er al gauw achter hoe het werkt. Daarna springen ze op en neer als kleine kinderen, erg leuk om te zien!

Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een leuke video vindt, vergeet dan niet het artikel te delen met je vrienden en familie op Facebook!