Vader moet 1 nachtje op baby oppassen – een uur later wordt ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht

Baby’s zijn klein en kwetsbaar en je kunt je haast niet voorstellen dat iemand een baby kwaad zou doen. Desondanks is het shakenbabysyndroom, de op één na meest voorkomende doodsoorzaak van zuigelingen, na de wiegendood.

 

De ouders van Cheyenne Rae Owensby gingen kort na haar geboorte uit elkaar. Om het ene weekend bleef het kleine meisje bij haar vader.

Op een dag, toen Cheyenne acht maanden oud was, bracht haar moeder, Amy, haar dochter naar het huis van haar vader. Slechts anderhalf uur later, kreeg Amy een telefoontje dat geen enkele moeder wil krijgen.

Haar dochter werd in een helikopter met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Ze ademde niet.

James Davis Jr. was geïrriteerd en boos, omdat zijn dochter maar niet stopte met huilen. Daarom schudde hij haar flink door elkaar om haar stil te krijgen. Het was een beslissing waar hij voor de rest van zijn leven spijt zou hebben.

Hij schudde Cheyenne zo hard dat haar schedel barstte en ze een hersenbloeding kreeg. Artsen dachten dat Cheyenne vanwege de ernst van haar verwondingen, de nacht niet door zou komen.

Toen de moeder van het kleine meisje in het ziekenhuis aankwam, zag ze haar dochter in een ziekenhuisbed liggen vol slangen en verband. Cheyenne moest veel operaties ondergaan, en de helft van haar hersenen werden verwijderd.

Maar tegen alle verwachtingen in, bleef het meisje vechten en na een maand in het ziekenhuis, mocht ze weer naar huis. Cheyenne’s moeder schreef over de ervaring op de Facebook-pagina ‘Prayers for Cheyenne Rae’.

“Ik liet mijn vrolijke, gezonde, 8 maanden oude dochter voor een nachtje achter bij haar vader. Anderhalf uur later, kreeg ik een telefoontje dat mijn leven voorgoed veranderde.

Mijn lieve baby ademde niet meer. De man op wie ik verliefd was, mijn eerste liefde, mijn vriendje op de middelbare school, een man die ik bijna 10 jaar kende en waar ik een leven mee geleid had, heeft ONZE dochter dit aangedaan. Mijn hele wereld stortte in.”

Op Cheyenne’s Facebook-pagina is ook te lezen dat Cheyenne’s vader, James Davis Jr., tot tien jaar gevangenisstraf en vijf jaar proeftijd, na het uitzitten van zijn straf, is veroordeeld.

Ondanks het feit dat de helft van haar hersenen verwijderd zijn, leerde Cheyenne praten en spelen.

Ze is aan de rechterkant van haar lichaam verlamd, maar heeft het overleefd en vecht door, ondanks haar handicap. Vandaag is ze 5 jaar oud en geniet ze van het leven. Als je nu naar het vrolijke meisje kijkt, zou je nooit weten wat er op die tragische dag met haar gebeurd is.

Deel dit artikel met je vrienden op Facebook om Amy te helpen met het verspreiden van haar boodschap over de vreselijke gevolgen van het schudden van een baby.