Ze veroorzaakten wereldwijde ophef met video waarin ze haai voorttrokken, maar dat was niet het enige dier dat ze mishandelden

De mannen die eerder deze week veel opschudding veroorzaakten door een video waarin ze een haai met hun speedboot voorttrokken, blijken nog veel meer op hun kerfstok te hebben. Op sociale media staan immers nog een heleboel andere foto’s die tonen hoe ze allerlei dieren mishandelen.

Het was de Amerikaan Mark Quartiano die de aanzet gaf voor de wereldwijde verontwaardiging. Nadat hij de schokkende beelden ontving via twee mannen, besloot hij dinsdag om de video online te plaatsen. De Florida Fish and Wildlife Commission kon na een onderzoek de namen achterhalen van de betrokken personen, maar weigert voorlopig om ze vrij te geven.

Vissers die levende haai achter hun speedboot trekken, veroorzaken gigantische verontwaardiging

Het kon verschillende mensen op sociale media echter niet tegenhouden om zelf de namen openbaar te maken. Volgens hen zou het gaan om Michael Wenzel en Bo Benac, twee kerels die al eerder schokkende foto’s online postten waarin ze dieren mishandelden. Sindsdien duiken overal afbeeldingen en video’s op waarop ze poseren met vogels en zelfs bier gieten in de mond van een grote vis. Op de Instagram-pagina van Wenzel stond ook een video die toonde hoe hij in de richting van een haai schoot, maar intussen heeft hij zijn profiel afgeschermd.

Illegaal of niet?

Ondanks dat de video met de haai voor veel opschudding zorgt, is het nog steeds niet duidelijk of de mannen iets illegaals hebben gedaan. Voor het gros op sociale media bestaat er geen twijfel over. “Dit is dierenmishandeling”, klinkt het. Om hun mening nog wat kracht bij te zetten, is er ook een petitie opgestart om zware straf te eisen voor de mannen. Al meer dan 40.000 personen hebben de petitie ondertekend.

Bron: DAILY MAIL