Voortaan gooi ik NOOIT meer de schillen van mijn ananas weg om deze reden.

De ananas is een heerlijke fruitsoort voor in de zomer. Dankzij het lage aantal calorieën, ontbrekende vetgehalte en het hoge gehalte aan vitamine C is de ananas ontzettend populair.

Wist jij dat het zonde is om de schillen weg te gooien? In Peru gebruiken ze namelijk die schillen om er nog iets heerlijks van te maken.

Op deze manier haal je echt alles uit je ananas, want helaas is deze fruitsoort niet een van de goedkoopste. Je kunt er namelijk een heerlijk drankje van maken.

Wat heb je nodig?
– Schil van 1 Ananas
– Afsnijsels en het hart van de ananas
– Water
– Suiker
– IJsblokjes

Dit drankje is heerlijk met ijs in de blender, maar kan ook feestelijk worden opgediend door het aan te leggen met prosecco.

Hoe maak je het drankje?
1. Doe alle schillen en het hart van de ananas in stukken in een steelpan.
2. Vul de pan met genoeg water zodat dat de ananasschillen ruim onder water staan.
3. Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook en laat dit ruim een uur zachtjes koken.
4. Zeef het mengsel en gooi alle ananasresten weg.
5. Als het ananasvocht iets is afgekoeld, kun je suiker toevoegen. Gebruik op 1 liter water ongeveer 3 eetlepels suiker.
6. Laat het drankje goed afkoelen in de koelkast.

Vervolgens doe je het sap met een veel ijsblokjes in een blender en mix je het totdat het goed schuimt en de ijsblokjes helemaal stuk zijn. Als je het in een mooi glas serveert wordt het een extra feestelijk drankje!