Warme chocomelk is goed voor je, zeker als je ouder dan 40 jaar bent! Hier heb je DRIE GEGRONDE REDENEN om regelmatig cacao te consumeren.

Het is niet voor niets dat kinderen dol zijn op cacao. Ze weten instinctief dat cacao goed voor ze is. Het geheim van cacao zit ‘m in de micro-elementen die het bevat. Daaronder vinden we zinc, magnesium, vitamines van de B groep, vezels en antioxidanten.

Tijdens de winter gaat er niets boven een heerlijk kopje warme chocomelk bij de haard of in bed voor het slapen gaan.

Men gelooft zelfs dat cacao ons beschermt tegen virale infecties, onze bloedsomloop verbetert en de niveaus van cholesterol in ons lichaam onder controle houdt.

Recente onderzoeken wezen uit dat cacao ook epicatekine bevat, een stof die diabetes verhelpt, net als hartaandoeningen en hersencrisissen.

Hier heb je drie heilzame effecten van cacao.

  1. Zenuwen

Cacao versterkt het geheugen en verbetert het humeur. Daarnaast stimuleert het ook de concentratie en de algemene werking van de hersenen.

  1. Schoonheid

Cacao ondersteunt en stimuleert de celdeling in de huid. Daardoor herstelt de huid zich sneller bij een wonde. Je krijgt door cacaoconsumptie ook minder rimpelvorming. Je huid blijft soepeler en je ziet er jonger uit.

  1. Lichaamsgewicht

In tegenstelling tot koffie en thee geeft een kop chocomelk je wel een verzadigd gevoel. Je hebt er dus niet veel van nodig om van dat hongerige gevoel af te raken!

Kinderen vinden cacao meestal het lekkerst in melk. Voor volwassenen kunnen we nog enkele ingrediënten toevoegen om de drank nog interessanter en smakelijker te maken. Probeer het volgende recept eens uit. We zijn er van overtuigd dat je er je lippen bij zal aflikken.

Ingrediënten:

  • 2 koppen amandelmelk
  • 1,5 eetlepels cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel kruidnagel
  • een snuifje zout
  • 1/4 theelepel zoetstof (bijvoorbeeld Stevia)

Meng alles zonder op te warmen en geniet. Het staat je vrij deze drank op te warmen, maar voor de zomer is het misschien aantrekkelijker als verfrissende drank.

Laat het je smaken!

Deel dit artikel met je vrienden en familie op Facebook.

Bron: Perfecto