Zo vaak moet je klaarkomen om prostaatkanker te voorkomen

Zo vaak moet je klaarkomen om prostaatkanker te voorkomen

Wetenschappers weten het zeker: meermaals per maand klaarkomen houdt sperma gezond en helpt kanker vermijden. Wie 21 keer per maand een orgasme krijgt, heeft 33 procent minder kans op prostaatkanker. Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Harvard-universiteit.

21 ejaculaties per maand staat gelijk aan 252 keer per jaar of bijna 70 procent van alle dagen. De Amerikaanse wetenschappers baseren hun studie, die gepubliceerd werd in het tijdschrift European Urology, op bijna 32.000 mannen.

De deskundigen weten niet precies waarom ejaculeren het risico op prostaatkanker verlaagt, maar mogelijk helpt het om kankerverwekkende toxines uit het lichaam te verwijderen.

Meest voorkomend

Prostaatkanker is de meest voorkomende kankersoort en de derde oorzaak van sterfte aan kanker. Jaarlijks wordt er in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. In meer dan 70 procent van de gevallen gaat het om mannen van 65 jaar en ouder.

De Harvard-onderzoekers wijzen erop dat een actief seksleven een indicatie kan zijn van een goede gezondheid, die op zichzelf waarschijnlijk het risico op kanker kan verlagen. Daarom is het naast klaarkomen belangrijk om er een goede dieet- en bewegingsroutine op na te houden en regelmatig een arts te bezoeken.

© Thinkstock

Bron: AD