Meteen naar de inhoud
Home » 12 miljoen vrouwen negeren DEZE symptomen van een schildklieraandoening. Ken jij de symptomen?

12 miljoen vrouwen negeren DEZE symptomen van een schildklieraandoening. Ken jij de symptomen?

  • door

Meestal wanneer we ons niet lekker voelen, wimpelen we het vaak als onschuldig af. “Het is maar een verkoudheid, een allergie of de leeftijd” maken we onszelf dan wijs. Soms is dat inderdaad het geval. Maar vaker dan verwacht wijzen deze schijnbaar onschuldige kwaaltjes op een dieperliggende probleem. Dat is waarom het zo belangrijk is om te luisteren naar de signalen die ons lichaam uitzendt.

Hoewel het slechts een kleine plekje is in onze keel is de schildklier verantwoordelijk voor de productie van het schildklierhormoon, hetgeen ons metabolisme, temperatuur en hartslag regelt.

Als de schildklier ontregeld raakt, kan het twee dingen doen: het produceert ofwel teveel hormonen, ofwel te weinig. Hieronder bekijken we enkele symptomen van een ontregelde schildklier:

Hoe ziet een schildklier er eigenlijk uit?

De schildklier zit vooraan in je nek en ziet eruit als een vlinder, zoals we bovenaan in het rood zien uitgelicht. Het is ongelofelijk dat zo een klein ding in je lichaam toch zo belangrijk kan zijn.

Verdrietig voelen of depressief zijn

Een ontregelde schildklier heeft een grote invloed op je humeur. Te weinig schildklierhormoon kan het niveau van de geluksserotines in je hersenen beïnvloeden waardoor je je down en depressief gaat voelen.

Constipatie

Als je aan constipatie lijdt, is dat vaak te wijten aan een schildklieraandoening waardoor je spijsvertering vertraagt. Dit is trouwens een van de vaakst voorkomende symptomen.

Te veel slapen

We hebben allemaal wel problemen om ’s ochtends uit bed te geraken, maar als het echt ondraaglijk wordt licht een slecht werkende schildklier vaak aan de basis van het probleem.

Hoge bloeddruk

Als je last hebt van een bloeddruk en een gezond dieet en sporten blijken niet te helpen, doe je er goed aan om je schildklier te laten nakijken.

Een te weinig aan schildklierhormoon stimuleert de productie van slechte cholesterol en dat leidt op termijn tot een hoge bloeddruk.

Een verhoogde appetijt en veranderende smaak

Smaken dingen plotseling heel anders? Een gebrek aan schildklierhormoon zou hiervoor verantwoordelijk kunnen zijn.

Als je echter niet kunt stoppen met eten zou het kunnen dat je een teveel aan schildklierhormoon hebt.

Als je deze symptomen vaker ziet bij jezelf is het wellicht tijd om een arts te raadplegen en naar je schildklierwerking te laten kijken.

DEEL deze belangrijke tips met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.