Meteen naar de inhoud
Home » 14 artsen vertellen over hun domste patiënten. Nummer 9 is onvoorstelbaar. Waarom doen mensen DIT?!

14 artsen vertellen over hun domste patiënten. Nummer 9 is onvoorstelbaar. Waarom doen mensen DIT?!

  • door

Artsen en verpleegkundigen krijgen elke dag met buitengewone situaties af te rekenen. Dagelijks beslissen ze over leven en dood. Maar soms krijgen ze ook met heel andere situaties te maken. Op Reddit werden de meest vreemde ervaringen van artsen gebundeld. Het zijn allemaal situaties waarbij ze alleen met het hoofd kunnen schudden.

1 – Ik had ooit eens een patiënte van 20 jaar oud die niet wist dat seks tot een zwangerschap kon leiden. Ze had werkelijk geen enkel idee.

2 – Een vrouw van middelbare leeftijd deelde ons op het laatste ogenblik in de operatiekamer (alles was al voorbereid) mee dat ze allergisch voor latex was. Iedereen begon te flippen want alles in de operatiezaal is uit latex! Dus verplaatsten we haar naar een latex-vrije kamer en voerden de operatie uit. Toen ze ontwaakte, vroeg ik haar hoe haar latexallergie zich uit. “Ik kan gewoon niet tegen het geluid van latexhandschoenen. Daar krijg ik kippenvel van!” Toen verliet ik hoofdschuddend haar kamer …

3 – Na middernacht niets eten of drinken!” zei deze arts tegen een vader, wiens driejarige dochter de volgende geopereerd zou worden (amandelen!). Want onder narcose zijn verschillende reflexen (zoals slikken en hoesten) uitgeschakeld. Kort na de intubatie kwam er een grote portie roerei omhoog die in haar longen terechtkwam. Haar stopte met kloppen en ik moest gedurende 25 minuten hartmassage uitvoeren. We haalden het, maar moesten de operatie afbreken om het meisje naar intensieve zorgen over te brengen waar ze verder kunstmatig beademd werd. De reactie van de vader: “Ze zei me dat ze zo een vreselijke honger had. En ik dacht dat u overdreef met uw veel te strenge regels. U hebt de problemen beslist door iets anders veroorzaakt.”

4 – Omdat er op een blikje cola staat dat het “plantenextract” bevat, wil dit nog niet zeggen dat het een portie groenten kan vervangen.

5 – Het beste was nog een vrouw die haar drie maanden oude hond slechts om de paar dagen te eten gaf. Ze dacht dat honden maar om de twee tot drie dagen aten. De hond werd binnengebracht met ernstige ondervoedingsverschijnselen (hoe zou dat komen?). De verpleegster die zoveel onwetendheid niet kon verdragen, schreeuwde: “Eet jij ook maar om de drie dagen?”

6 – Nadat ik haar dossier had gelezen en gezien had dat ze diabetes had, waarover ze in ons gesprek echter niets gezegd had, besloot ik haar uit te horen:

Ik: Hebt u een ziekte?

Patiënte: Nee.

Ik: Weet u zeker dat niemand u ooit vertelde dat u een ziekte heeft?

Patiënte: Nooit.

Ik: Welke medicijnen neemt u?

Patiënte: Insuline … voor mijn diabetes.

7 – Een keer moest ik het woord “piemel” in plaats van “penis” gebruiken, want mijn patiënt had de correcte benaming voor zijn geslachtsdeel nog nooit eerder gehoord.

8 – Een keer had ik een vrouw met diabetes wiens voet zwart werd en afstierf. Toen de arts haar vertelde dat ze haar voet moesten amputeren, zei ze: “Jezus zal hem voor mij genezen” (of iets in die trant). De arts keek haar aan en zei: “Je hebt maden die je voet opeten. Zelfs Jezus wil dat je hem laat amputeren.”

9 – Tijdens mijn eerste jaar aan de universiteit waren er een aantal gevallen van scheurbuik omdat enkelen echt dachten dat pizza en energiedrankjes een gebalanceerd dieet zijn.

10 – Ik ben dierenarts. Feit: een rottend kadaver. Als u, op de warmste dag van het jaar, uw hond die ik moest laten inslapen in de koffer van uw auto laat liggen, moet u er zich niet over verwonderen dat zijn maaginhoud ontsnapt. En dan nog eisen dat ik de kosten voor de reiniging van de bekleding zou betalen, is toch echt wel een beetje brutaal.

11 – Op een dag kreeg ik een oude vrouw met een enorme hersenbloeding bij mij. Ze was zo goed als dood. Ik moest aan haar zoon uitleggen dat we niets meer voor haar konden doen. Hij zei dat hij ontzettend veel van zijn moeder hield en alles zou doen voor haar. Dus vroeg hij om een hersentransplantatie uit te voeren met een stukje van zijn hersenen. Ik was een volle minuut volledig sprakeloos en spendeerde de volgende 20 minuten om hem uit te leggen dat zoiets niet mogelijk is.

12 – Een moeder bracht haar drie kinderen naar de spoed nadat ze op Halloween buikpijn hadden gekregen van teveel snoep te eten. Zelfs in de wachtkamer aten ze nog hun laatste reep chocolade. Ik moest haar met hand en tand uitleggen dat als ze minder snoep zouden eten, de buikpijn dan vanzelf zou weggaan. Ze keek me aan alsof ik drie hoofden had.

13 – Deze vrouw moest verteld worden dat haar zoon elke dag ziek werd op school omdat hij altijd pindakaas op zijn boterhammetjes had, hoewel de vrouw wist dat hij allergisch was voor pinda’s. Ze wist blijkbaar niet dat pindakaas pinda’s bevatten, en hoewel de zoon toch al 15 was, was hij blijkbaar evenmin slim genoeg om dit zelf uit te vissen.

14 – Een patiënt van ongeveer 20 jaar oud komt naar de eerste hulp en zegt dat zijn klachten “privé” zijn. Dat is interessant, dacht ik. Hij gaat naar de arts en is ongelooflijk verdrietig en depressief. Hij vertelt een verhaal over hoe hij seks had met een vrouw en vervolgens een “plastic doosje” op haar lichaam zag. Toen ze hem vertelde dat dit een insulinepomp tegen diabetes was, was hij in schok. Hij haastte zich onmiddellijk naar het ziekenhuis om zich op diabetes te laten testen.

Dat er nog zo’n patiënten rondlopen, is eigenlijk nauwelijks te geloven. Je zou deze patiënten toch – zonder je baan te verliezen – in hun gezicht willen zeggen hoe dom ze wel zijn. DEEL deze onwaarschijnlijke verhalen over de domste patiënten met iedereen die je kent!

Haar moeder dwingt haar om te douchen. En dat allemaal omdat ze iets gedaan had waar ze niets aan kon doen. Wow.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.