Meteen naar de inhoud
Home » 14 manieren om Tiger Balm te gebruiken – en goede redenen om het altijd in huis te hebben

14 manieren om Tiger Balm te gebruiken – en goede redenen om het altijd in huis te hebben

 • door

Bijna iedereen kent de sterke geur van Tiger Balm zalf, en het is al jarenlang populair en werd al in 1870 ontwikkeld. Tiger Balm valt onder de traditionele Chinese geneeskunde dat al 1500 jaar bestaat. Het is nuttig voor de behandeling van pijn, ontstekingen en spierpijn, dankzij de actieve ingrediënten die deze symptomen verlichten.

De werkzame bestanddelen in Witte Tiger Balm zijn muntolie, cajeput, kamfer, menthol, en kruidnagel olie, volgens Passeport Santé.

Tiger Balm is al heel lang een populair product voor de behandeling van pijn in spieren en gewrichten, maar wist je dat je het ook kan gebruiken voor deze dingen?

 1. Muggenbeten

Ben je deze zomer door muggen gestoken? Volgens Sain et Naturel verlicht Tiger Balm de beten snel, en kalmeert het de jeuk.

Pixabay

Pixabay

         2. Insecten

Volgens Sain et Naturel kunnen ook andere kleine insectenbeten kunnen worden verzorgd door een beetje Tiger Balm te gebruiken. Ook als je proactief wilt zijn kun je insecten al van tevoren afstoten omdat ze niet van de sterke geur houden. Doe wat Tiger Balm op blootgestelde gebieden, of open het doosje waar je ook bent.

 1. Spier- en gewrichtspijn

Dit is een van de meest bekende redenen voor het gebruik van Tiger Balm. En inderdaad, de zalf verhoogt de bloedcirculatie en kan pijn verlichten in de spieren en gewrichten. Volgens Sain et Naturel kun je de pijnlijke plek zo vaak als nodig is masseren.

 1. Anti-transpiratie

Ben je ergens waar je niet kunt douchen, maar graag je lichaamsgeur wilt verbergen? Veel mensen vinden dat Tiger Balm een zeer sterke geur heeft, dus hiermee kun je zelfs de meest gevoelige neus in noodgevallen voor de gek houden door een beetje Tiger Balm op je te smeren. Dit is een tip van Sain et Naturel

 1. Verkoudheid

Volgens Medisite kan Tiger Balm worden gebruikt om symptomen in de bovenste luchtwegen te behandelen tijdens verkoudheid. Als je je slecht voelt kun je je hoest verlichten door de zalf 2 tot 3 keer per dag op je borst, keel of rug te wrijven, waar nodig.

Pixbay

Pixbay

 1. Keelpijn

Een andere symptoom bij verkoudheid is keelpijn, en volgens Sain et Naturel kan de keelpijn worden verlicht door de zalf op je nek te wrijven.

 1. Verstopte neus

Heb je last van een verstopte neus? Nog een tip van Sain et Naturel is om wat zalf onder je neus te doen. Dit zal helpen.

 1. Hoofdpijn

Volgens Medisite is Tiger Balm ook bekend om de spanning van hoofdpijn te verlichten. Wrijf de zalf op slapen of het voorhoofd in een cirkelvormige beweging. Herhaal dit indien nodig na 30 minuten tot 1 uur. Gebruik maximaal 2 tot 3 keer per dag.

Pixabay

Pixabay

     9. Voet pijn

Na lange dagen hebben we vaak gezwollen en pijnlijke voeten door langdurig rechtop te staan. Dit kan worden verlicht door je voeten met deze zalf in te wrijven, want menthol verhoogt de bloedcirculatie en helpt de pijn te verlichten, volgens de site Auféminin.

 1. Koude voeten

Heb je in de winter last van koude voeten? Tiger Balm verhoogt de bloedcirculatie, en dus kan het zelfs helpen bij mensen die last hebben van koude voeten, volgens Sain et Naturel.

Pixabay

Pixabay

     11. Misselijkheid

De frisse geur kan soms helpen tegen misselijkheid, schrijft Sain et Naturel. Open het potje gewoon en ruik eraan.

 1. Stinkende kleding en schoenen

Met zijn krachtige geur kan het zorgen voor een fris ruikende kast. Open het deksel en plaats het potje op de onderste plank van je kast, stelt de website Comment Économiser voor.

 1. Maagpijn

Wrijf de zalf op je buik waar je pijn hebt, of lager bij menstruatiepijn, in plaats van een warme kruik te gebruiken. Volgens Alternativesanté zorgt de zalf voor warmte en verlicht het de pijn, zonder de noodzaak om een ​​warme kruik te gebruiken.

Ken jij meer toepassingen van Tiger Balm, of heb je nog een andere tip om deze problemen te verlichten? Deel dit dan in het commentaarveld!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.