Meteen naar de inhoud
Home » 16-jarige had kanker in haar gezicht en werd gezond verklaard – toen mocht ze niet naar haar gala

16-jarige had kanker in haar gezicht en werd gezond verklaard – toen mocht ze niet naar haar gala

  • door

In december vorig jaar onderging de 16-jarige Alex Dallas een operatie van 12 uur  om een ​​deel van een tumor achter haar rechteroog te verwijderen. Alex kreeg de zeldzame vorm van kanker als een jong meisje, maar vandaag de dag is zij gelukkig als totaal gezond verklaard.

Na de operatie had Alex een moeilijke herstelperiode en worstelde ze met angst en depressie. Maar er was één ding waar Alex naar had uitgekeken: haar schoolgala.

Maar toen de school haar vertelde dat ze niet naar het gala mocht gaan was ze er kapot van. Blijkbaar werd ze als te emotioneel instabiel beschouwd.

ECHO

IK VOND HET ZO JAMMER DAT IK NIET KON GAAN. HET MAAKT ME BOOS OM TE HOREN DAT ZE ME EMOTIONEEL INSTABIEL VINDEN, WANT DAT BEN IK NIET. MENSEN MOETEN NIET ZOMAAR VOOR EEN ANDER OORDELEN ALS ZE ER NIETS VANAF WETEN.

Omdat Alex zo uitkeek naar het gala wilde haar moeder, de 39-jarige Sam Mattison, haar dochter lekker verwennen. Ze bestelde een speciale galajurk voor meer dan 400 Euro, en prachtige hakken met nepdiamanten voor ongeveer 60 Euro.

MIJN DOCHTER IS DOOR EEN HEL GEGAAN, EN HET ENIGE WAT ZE WILDE DOEN WAS HAAR SCHOOL AFMAKEN DOOR MET AL HAAR VRIENDEN NAAR HAAR GALA TE GAAN, ZEGT ZE.

Ze vindt dat de school ze heeft teleurgesteld. Het is geen wonder dat Alex wat tijd nodig had om zowel fysiek als mentaal te herstellen van haar grote 12-uur durende operatie. Daarom had ze in de maanden na de operatie zowel thuisonderwijs als revalidatie sessies.

ECHO

Liverpool Echo schrijft dat vertegenwoordigers van de school zeiden dat ze er niet zeker van konden zijn dat ze normaal zou kunnen socialiseren met de andere studenten op school.

ZE IS DE AFGELOPEN ZES MAANDEN NIET OP DE SCHOOL GEWEEST. WE VROEGEN OF ZE GEDURENDE EEN PERIODE VAN TWEE WEKEN ÉÉN UUR PER DAG NAAR SCHOOL KON KOMEN, ZODAT WE EEN EVALUATIE KONDEN MAKEN OM TE ZIEN OF ZE MET DE ANDERE STUDENTEN OM KON GAAN. HELAAS HEEFT ZE DIT NOOIT GEDAAN, DUS NAMEN WE MET TEGENZIN HET BESLUIT OM HAAR NIET TOE TE STAAN ​​OM NAAR HET GALA TE KOMEN.

De 16-jarige zegt dat ze had graag had meegedaan aan een serieus psychologisch onderzoek, maar dat de school dit nooit had aangeboden.

ECHO

DE SCHOOL ZEI DAT ALS ZE ZICH BIJVOORBEELD INEENS ZOU OPSLUITEN IN EEN TOILET, ZE GEEN FINANCIËLE MIDDELEN HADDEN OM EXTRA OP HAAR TE LETTEN. ALEX ZOU NOOIT ZOIETS DOEN. ER IS GEEN PSYCHOLOGISCHE EVALUATIE WAAR ZE NAAR KUNNEN VERWIJZEN, DIT IS ONZIN!

Maar er was geen gala voor Alex. In plaats daarvan moest ze thuisblijven en via sociale media zien hoe haar vrienden genoten van het feest.

Haar moeder zegt:

WE KUNNEN DE KLOK NIET TERUGDRAAIEN. IK VERTEL DIT OMDAT IK NIET WIL DAT IEMAND ANDERS ZOIETS MEEMAAKT. VOOR VOLWASSENEN IS HET MISSCHIEN GEWOON EEN VERHEERLIJKTE DISCO, MAAR VOOR EEN 16-JARIGE BETEKENT DIT ALLES.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.