Meteen naar de inhoud
Home » Een 17-jarige kamt na vier weken haar haar. Op de selfie is de droeve waarheid te zien.

Een 17-jarige kamt na vier weken haar haar. Op de selfie is de droeve waarheid te zien.

  • door

Katelyn Marie Todd, 17, publiceert een foto van zichzelf op Facebook waarom te zien is dat ze haar haar kamt. Een banale bezigheid, zou je zeggen, maar de selfie bevat een treurige boodschap die de tiener wil delen.

“Ik heb vandaag mijn haar gekamt voor het eerst sinds vier weken. Het zat helemaal in de war en vol knopen. Bij elke borstelstreek hoorde ik mijn haar kraken. Ik huilde terwijl in het inwreef met een haarspoeling omdat ik bijna was vergeten hoe het voelt om je haar tussen je vingers te laten glijden. Ook poetste ik mijn tanden voor het eerst in weken. Mijn tandvlees bloedde. Het water kleurde rood. Ook dan huilde ik. Toen ik uit de douche kwam, kon ik niet stoppen met mijn haar en armen te besnuffelen. Al lang vermeed ik knuffels omdat ik zo slecht rook. Ik ruik nog steeds zodat het lijkt dat ik een week in bed heb gelegen. Ik heb geen propere kleren meer want ik kan het niet opbrengen om ze te wassen.”

“Depressies zijn niet van de poes. De gevolgen zijn een gebrek aan hygiëne, vuile potten en pannen en een pijnlijk lichaam door teveel slapen. Depressie betekent ook slechts drie vrienden hebben die nog overblijven omdat ze het geduld en liefde van een engel hebben. Depressie betekent huilen tot er geen tranen meer zijn, maar alleen droge snikken tot je geen adem meer hebt. Depressie betekent naar de muur kijken tot je ogen branden omdat je niet knippert. Depressie betekent je familie leed aandoen omdat ze denken dat je niet meer om hen geeft en je op afstand houdt. Depressie is somatische (met betrekking op het lichaam) en geeft je zowel emotioneel als fysiek een voelbare leegte.”

“Wees niet ongevoelig voor vrienden en familieleden die door depressie getroffen worden. Ze vinden de energie niet meer om schoon te maken, af te spreken, of zelfs maar voor zichzelf te zorgen. En neem de zaken zeer serieus als een van hen met je wil praten over zijn of haar problemen. We doen moeite, echt we doen veel moeite om beter te worden. Kijk, vandaag heb ik mijn haar gekamd.”

Alleen in Duitsland gaan duizenden jaarlijks door een moeilijke periode. Het aantal jongeren die getroffen worden stijgt snel en aanzienlijk. Voor omstaanders is het vaak ook erg moeilijk. Ze begrijpen niet wat slachtoffers van depressie meemaken. Met haar foto en commentaar geeft Katelyn ons een zeldzame blik in wat het betekent depressief te zijn. Haar post werd reeds 250 duizend maal gedeeld.

“Als iemand over zijn of haar depressie vertelt, reageren mensen vaak met ‘je moet gewoon weer een lachen en een goeie tijd met je vrienden hebben’. Voor mij is depressie een constante, tergende leegte, een onophoudelijke onderstroom van verdriet. Maar ik voel soms ook geluk, diep en puur geluk. Echter, de leegte is altijd aanwezig, bij alles wat ik voel.”

“Depressie is niet luiheid,” voegt de tiener eraan toe. “Je lost een depressie niet op met enkele positieve gedachten, een vitaminekuur of iemand die je opvrolijkt. In plaats van te zeggen dat het leven voor iedereen soms moeilijk is, luister gewoon naar iemand die wil praten over depressie en probeer te begrijpen wat deze personen voelen.”

Deel dit artikel met je familie en vrienden op Facebook.

Haar vriend masturbeert dagelijks in een flesje. Dit meisje neemt alles voor een reden die mijn mond deed openvallen.

Bron: Scary Mommy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.