Meteen naar de inhoud
Home » De 18-jarige overleed door een auto-ongeluk – nu schrijft de verpleegkundige een eerlijke brief over zichzelf

De 18-jarige overleed door een auto-ongeluk – nu schrijft de verpleegkundige een eerlijke brief over zichzelf

  • door

Een baan de gezondheidszorg is een van de meest zware beroepen. Iedereen kent de berichten over de lange wachtlijsten en de lage lonen van de verpleegkundigen en verzorgenden – maar veel over de gevoelens van deze groep lees je niet.

Een anonieme verpleegkundige plaatste een open en eerlijke brief op het forum Reddit, waarin ze haar gevoelens uit. De brief met de titel “Een open brief aan de ouders wiens dochter ik vanmorgen dood heb zien gaan.” Dit schreef ze:

Huffingtonpost.kr

Huffingtonpost.kr

“Jullie waren volledig gesloopt. Totaal in shock. Jullie dochter kwam vanmorgen bij ons op de eerste hulp. Ze kon zelf geen contact opnemen. Ze was al weg toen ze naar de eerste hulp kwam, maar omdat ze nog maar 18 was, wilden we alles proberen. We hebben meer dan 45 minuten hard gewerkt.

Iedereen in de kamer wist dat het onmogelijk was om de schade van een dergelijke schedelbreuk te herstellen, maar we hebben het toch geprobeerd.

We hebben het niet verteld, maar we föhnden haar haren droog, zodat jullie de ernst van haar hoofdletsel niet zouden zien. Geen enkele ouder zou hun kind zo moeten zien.

Ik zat naast de arts die me zou vertellen wat er gebeurd was, die zijn best deed op het nieuws op de best mogelijke manier te vertellen. Correctie: er is geen ‘beste manier’. Het is stressvol, verschrikkelijk en nog eens verschrikkelijk. Er is een jong mens minder op deze wereld nu.

Nee, ze heeft waarschijnlijk geen pijn geleden. Het auto-ongeluk gebeurde zo snel dat ze geen tijd had om met haar ogen te knipperen voordat het voorbij was. Eén meisje, jullie dochter, kreeg ernstige verwondingen. De andere twee meisjes liepen minder ernstige verwondingen, zoals gebroken ribben en kneuzingen, op.

Jullie hele wereld stortte in. Jullie leven is verwoest. En ik stond daar met een grimmige gezichtsuitdrukking op mijn gezicht en zijn handen voor me gevouwen. Jullie omhelsden elkaar. Jullie schreeuwden. Jullie huilden.”

Pixabay

Pixabay

“Ik gaf geen krimp. Ik bood alle hulp die ik kon bieden. Jullie wezen dit af en omhelsden elkaar nog steviger. Ik stond onhandig naast jullie. Ik gaf jullie een zakdoek. Een glas water. Ik stond als ondersteuning naast jullie.

Ik werkte als een sympathieke steunpilaar die probeerde om troost te bieden op het moeilijkste moment in jullie leven. Ik knikte, schudde mijn hoofd en wreef zachtjes over jullie rug.

Uiteindelijk moest ik jullie vragen om de ruimte te verlaten. Er kwamen meer families aan – misschien om hetzelfde lot tegemoet te zien.

Wat jullie niet weten is dat ik er kapot van ben.

Ik huilde de hele weg naar huis. Ik zocht jullie dochter op op Facebook. Ze was erg mooi. Ze was net klaar met de middelbare school. Ze had haar hele leven voor zich en de wereld aan hun voeten. Het is niet eerlijk.”

Pixabay

Pixabay

“Ik sloeg op mijn stuur van woede toen ik in mijn oprit parkeerde. Ik gooide mijn jas in de keuken neer. Ik plofte op de grond, net zoals jullie eerder die dag deden, en huilde.

Hoewel ik ben te jong ben nog om kinderen van de leeftijd van uw dochter te hebben, heb ik wel een kleine broer, die 18 jaar oud is. Hij doet precies dezelfde dingen als jullie dochter: ‘s avonds laat uitgaan met vrienden. Het had net zo goed hem kunnen zijn die tegen de lantaarnpaal aan de kant van de weg was gebotst.

Ik vind het jammer dat jullie dit nooit zullen weten. En eerlijk gezegd, is dit beter zo. Maar ik weet het. Ik kende uw dochter niet, maar ik rouw toch om haar.

We laten dit als verpleegkundigen niet zien – maar we voelen het wel. Elke dag, de hele tijd.”

De brief van deze verpleegster opent onze ogen. Wat een indrukwekkende brief. Ben je het met ons eens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.