Meteen naar de inhoud
Home » 19-jarige Lina overwint haar acute woningnood – en bouwt haar eigen mini-huisje op wielen

19-jarige Lina overwint haar acute woningnood – en bouwt haar eigen mini-huisje op wielen

  • door

In Juni startte de 19-jarige Lina Spåls uit Borlange in Zweden als studente in timmerwerk. Na een paar weken studeren van meubeldesign besloot ze maar haar eigen mini-huisje te bouwen. De reden hiervoor? De extreme woningnood die bestaat voor studenten in Zweden.

Ze had het idee om haar eigen huis te bouwen al vorige winter. Nu was het tijd om dit idee in de praktijk om te zetten.

– Het begon allemaal toen ik een klein huisje zag op het internet, en ik dacht dat dit ongelooflijk cool was. We hebben namelijk zoveel onnodige dingen die we nooit gebruiken en toch veel geld kosten. In een klein huisje moet je echter heel kieskeurig zijn in het bepalen wat je echt nodig hebt, zo legt Lina uit aan het Zweedse Land.

Zo gezegd zo gedaan, ze bouwde zo haar eigen mini-huisje, met behulp van vrienden en kennissen.

– Nu heb ik mijn eigen huis en hoef ik geen lening aan te gaan of huur te betalen. Ik dacht dat het dus een goed idee zou zijn om het uit te proberen, zo zegt ze tegen het Zweedse Expressen.

– Ik kreeg ook sponsoring van AB Karl Hedin, en ze hebben me helpen betalen voor alle bouwmaterialen. Zo ben ik er ook in geslaagd in geld te besparen, zo zegt ze tegen Expressen.

Ze vertelt dat de woning ongeveer 15 vierkante meter groot is met een klein compartiment om te slapen. Ze heeft alles wat ze nodig heeft om te leven, zoals een complete keuken en badkamer, een eethoek voor vier personen en een bed van 160 cm breed. Het huis wordt verwarmd door elektriciteit en een houtkachel. De enige kosten die ze heeft zijn de kosten voor de camping en elektriciteitsverbruik.

Het huisje is nu bijna helemaal klaar en er zijn slechts enkele details die nog moeten worden bijgevoegd. Het kan echter nog even duren voor het huisje op de juiste plaats kan worden gebracht, aangezien het huisje slechts kan worden verplaatst aan 30km/u met een vrachtwagen.

Lina moet ook nog een geschikte plaats vinden voor het huisje. Het plan is om een camping te huren en daar voorlopig te blijven.

– Daarna kan het misschien leuk zijn om contacten te leggen en het huisje in iemands tuin, land of boerderij te kunnen plaatsen. Dat zou perfect zijn!

We denken dat dit echt een cool project is om je eigen huis te bouwen, zelfs al is het heel klein. Wil je meer van dit huisje zien? Neem dan een kijkje op haar Instagram en blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.