Meteen naar de inhoud
Home » Een 21 weken oud kind steekt zijn hand uit en grijpt een dokter bij de vinger. 16 jaar later…

Een 21 weken oud kind steekt zijn hand uit en grijpt een dokter bij de vinger. 16 jaar later…

  • door

Deze uiterst aangrijpende beelden waren 17 jaar geleden te zien. Op 19 augustus 1999 had een team artsen uit Nashville een operatie uitgevoerd op een 21 weken oude foetus. Het kind van Julie Armas werd gediagnosticeerd met spina bifida. Zonder tussenkomst van artsen zou de peuter het waarschijnlijk niet hebben overleefd.

Dr. Bruner van het Vanderbilt University Medical Center nam deze moeilijke taak op zich. Toen de operatie bijna klaar was, gebeurde er iets ongelooflijks. Het kind stak zijn handje uit en greep hem bij de vinger. Het leek alsof de kleine Samuel hem bedankte voor zijn hulp.


De New York Times noemde de foto de “Hand van Hoop”. De dokter zei dat dit het meest emotionele moment in zijn hele leven was. Nog vol emoties stond hij een paar seconden stil, waardoor deze prachtige foto’s genomen konden worden. Vier maanden later werd, dankzij de succesvolle operatie, Samuel Armas geboren.


Momenteel is hij 16 jaar oud. Door middel van orthopedische beugels die zijn gewrichten stabiliseren, kan hij zich voortbewegen. Voor de langere afstanden heeft hij een rolstoel. De handicap bezorgt hem in het dagelijks leven niet veel last. Hij leeft en gedraagt zich als een normale tiener, houdt van zwemmen en speelt basketbal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.