Meteen naar de inhoud
Home » De 24-jarige post deze naakte foto van zichzelf en haar man op het internet. Wat er aan haar lichaam hangt, inspireert de hele wereld

De 24-jarige post deze naakte foto van zichzelf en haar man op het internet. Wat er aan haar lichaam hangt, inspireert de hele wereld

  • door

Jordan Kirkham heeft een ongelofelijke reis achter de rug. Haar leven lang was ze ongelukkig met haar gewicht. Want hoe ongelukkiger ze was, hoe meer ze ging eten. Tot de weegschaal uiteindelijk 140 kg aangaf. Toen was ze amper 22 jaar oud.

Haar gewicht had niet alleen mentale gevolgen, maar ook haar lichaam leed onder de overtollige kilo’s. De Amerikaanse had problemen met ademen, haar gewrichten deden pijn en zelfs eenvoudige dingen als ’s ochtends uit bed komen kostte haar moeite.

In januari 2015 had ze er eindelijk genoeg van. Ze gooit haar leven over een heel andere boeg. Jordan begint aan sport te doen en zich gezond te voeden – en algauw laten de eerste gevolgen zich merken.

Jordan is dolblij als haar man haar voor de eerste keer kan optillen. Ze is zo verweldigd dat ze de tranen niet kan bedwingen. Sinds ze een kind was, was dat niet mogelijk geweest. Maar er waren nog andere gevolgen.

Want nadat Jordan 60 kg afgevallen was, hingen er overtollige lappen huid aan haar lichaam. Toen ze op Instagram deze foto postte, ging het beeld de wereld rond. Jordan draagt de huid als een trotse trofee: “Het is mijn triomf op de weegschaal, daarom wilde ik deze foto absoluut posten. De huid laat zien wat ik bereikt heb”, zegt Jordan over de foto.

De foto bereikt algauw tienduizenden mensen die verbaasd zijn over hoe open en eerlijk Jordan over de bijwerkingen van haar gewichtsverlies vertelt. De overtollige huid aan haar buik en armen weegt in totaal bijna 10 kg. Als ze haar streefgewicht van 65 kg bereikt heeft, zal ze de huid operatief laten verwijderen. Maar tot dan is ze trots op haar lichaam: “Het is oké om gebreken te hebben. En op dit moment is dat mijn huid.”

En al kwam er ook negatieve kritiek, zijzelf is blij om zichzelf in de spiegel te zien: “Ik voel me vederlicht. Als ik in de spiegel kijk zie ik een gezonde en zelfbewuste jonge vrouw die trots is op wat ze bereikt heeft.”

DEEL dit bericht als ook jij onder de indruk bent van haar metamorfose!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.