Meteen naar de inhoud
Home » De 24-jarige schrijft: “Ik zal binnenkort voorgoed weg zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest.”

De 24-jarige schrijft: “Ik zal binnenkort voorgoed weg zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest.”

  • door

De 24-jarige weet dat hij niet meer lang te leven heeft. Op de website Reddit publiceert hij zijn laatste brief die hij met iedereen wilde delen – om samen met hem te leren wat hem duidelijk was geworden:

Ik zal binnenkort voorgoed verdwenen zijn. Dat is oké, zolang iemand dit maar leest.

Ik ben nog maar 24 jaar, maar heb al wel mijn laatste stropdas uitgezocht. Die zal ik binnen enkele maanden op mijn begrafenis dragen. Hij past niet echt goed bij mijn pak, maar ik denk dat hij voor de gelegenheid wel perfect is. De diagnose van kanker kwam te laat om nog enige hoop op overleven te koesteren. Maar ik heb begrepen dat het belangrijkste aan de dood is dat je ervoor moet zorgen dat je de wereld een beetje beter moet achterlaten dan voorheen. De manier waarop ik tot nu toe heb geleefd, heb ik in mijn bestaan, of beter gezegd in mijn verlies, op geen enkele manier iets indrukwekkend gedaan.

Voorheen had ik het zo druk. Toen ik hoorde hoe weinig tijd dat ik nog had, besefte ik wat echt telt in het leven. Dus schrijf ik jullie uit egoïstische redenen. Ik wil mijn leven een beetje betekenis geven door te delen wat ik geleerd heb.

– Verkwist je tijd niet met werk waaraan je geen vreugde beleeft. Het is duidelijk dat je niet succesvol zal worden in iets wat je niet graag doet. Geduld, passie en toewijding komen vanzelf als je iets doet waar je echt van houdt.

– Het is dom om bang te hebben van de mening van anderen. Angst verlamt en verzwakt je. Als je dit je leven laat beïnvloeden, groeit het steeds meer, totdat er niets dan een lege huls van je overblijft. Luister naar je innerlijke stem en volg deze weg. Sommige mensen zullen je als gek beschouwen, maar anderen als een held.

– Neem de controle over je leven. Neem verantwoordelijkheid voor de dingen die er met je gebeuren. Beperk slechte gewoonten en probeer om gezonder te leven. Zoek een sport die je gelukkig maakt. Laat je leven beïnvloeden door de keuzes die jij hebt gemaakt, niet door de dingen die je niet in de hand hebt.

– Waardeer de mensen om je heen. Je vrienden en familie zullen altijd een onuitputtelijke bron van liefde en kracht zijn. Dat is waarom je ze altijd moet liefhebben.

Ik heb het moeilijk om mijn gevoelens uit te drukken over wat ik nu ontdekt heb. Maar ik hoop dat je luistert naar iemand die weet hoe waardevol tijd is. Ik ben niet boos, want ik weet dat ik mijn laatste dagen zinvol kan besteden. Mijn enige spijt is dat ik een heleboel geweldige uitvindingen, zoals kunstmatige intelligentie, zal moeten missen. Ik hoop ook dat de oorlog in Syrië binnenkort eindigt.

We maken ons zoveel zorgen om onze gezondheid dat we tot we doodgaan niet beseffen dat ons lichaam niet meer is als een doos – een pakket dat onze persoonlijkheid, gedachten en geloof in de wereld brengt. En als dit pakketje niets kan veranderen in de wereld maakt het niet uit of het al of niet verdwijnt. Ik denk dat we er allemaal het potentieel voor hebben, maar slechts weinigen hebben de moed om ook echt voor verandering te zorgen.

Je kunt je laten glijden door het leven dat door externe omstandigheden wordt bepaald, en van dag tot dag, en van uur tot uur leven. Of je kunt vechten voor wat je gelooft en het grote verhaal van het leven zelf schrijven. Ik hoop dat jullie de juiste beslissing maken.

Laat je stempel op het leven na. Leid een zinvol leven, wat dat voor jullie ook mag betekenen. De wereld waarin we geboren worden is een prachtige speeltuin waarin alles mogelijk is. Maar we zijn hier niet voor eeuwig. Ons leven is een korte vonk op deze prachtige, kleine planeet die met een ongelooflijke snelheid door de oneindige duisternis van het onbekende heelal suist. Dus: geniet van jullie tijd hier.

Dank je wel!

Belangrijke woorden van een jongeman die deze boodschap op zijn sterfbed nog aan de mensheid wilde meegeven. Hoewel hij er binnenkort niet meer zal zijn, zal zijn boodschap nog wel even blijven nazinderen. DEEL deze emotionele en belangrijke oproep met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.