Meteen naar de inhoud
Home » 256 jaar oude man breekt de stilte voor zijn dood, en onthult SCHOKKENDE geheimen aan de wereld…..

256 jaar oude man breekt de stilte voor zijn dood, en onthult SCHOKKENDE geheimen aan de wereld…..

  • door

Wie heeft het langst geleefd? Meet Li Ching Yuen, een man die 256 verbazingwekkende jaren geleefd heeft! En nee, dit is geen mythe of een fictief verhaal.
Volgens een artikel van 1930 uit de New York Times, Wu Chung-Chieh, een professor van de Chengdu University, ontdekte Imperial Chinese overheid papieren uit 1827, waarin ze Li Ching-Yuen feliciteren op zijn 150ste verjaardag, en andere documenten waarin vermeld staat dat ze hem feliciteren met zijn 200ste verjaardag in 1877. in 1928, schreef een New York Times correspondent dat veel van de oude mannen in de omgeving waar Li woonde, beweerden dat hun grootvaders hem kenden, en dat hij in die tijd een volwassen man was.

Li Ching Yuen naar verluidt begon zijn kruidendokter carrière op de leeftijd van 10 jaar, waar hij kruiden verzamelde,en zo leerde over hun potentie voor een lange levensduur. Bijna 40 jaar leefde hij van een dieet van kruiden zoals lingzhi, goji berry, wilde ginseng, he shoo wu en gotu kola en rijstwijn. In 1749, op 71-jarige leeftijd, werd hij lid van het Chinese leger als leraar van martial arts. Li was een geliefd figuur in zijn gemeenschap, trouwde 23 keer en verwekte maar liefst meer dan 200 kinderen.

Volgens de algemeen aanvaarde verhalen verteld in zijn provincie , was Li in staat om te lezen en te schrijven als een kind , en toen hij 10 jaar was,had hij al door Kansu , Shansi , Tibet , Annam , Siam en Mantsjoerije gereisd om kruiden te verzamelen. De eerste honderd jaar van zijn leven bleef hij dit doen. Daarna stapte hij over naar de verkoop van kruiden verzameld door anderen. Hij verkocht Lingzhi , goji bes, wilde ginseng , Shou hij wu en Gotu Kola , samen met andere Chinese kruiden , en leefden op een dieet van deze kruiden en rijstwijn

Hij was niet de enige…

Volgens één van de discipelen van Li’s , had hij ooit een nog oudere 500 -jarige man ontmoet , die hem Qigong oefeningen leerde, en dieet aanbevelingen gaf, die hem zou helpen zijn levensduur uit te breiden tot bovenmenselijke proporties . Afgezien van Qigong en een kruiden-rijk dieet , wat kunnen we nog meer leren van deze Koning van het lange leven?
Wat dacht je van deze : Op zijn sterfbed , was Li’s beroemde uitspraak : “Ik heb alles wat ik moest doen in deze wereld gedaan ” . Konden zijn vreedzame laatste woorden ook wijzen op één van de grootste geheimen van een lang en voorspoedig leven ? Het is interessant om op te merken dat in het Westen , we leren om te geloven dat ouder worden iets is dat moet worden ” verslagen ” met high-tech infrarood- apparatuur en met de nieuwste van de nieuwste medicatie.

Zijn geheim…

Li werd gevraagd wat zijn geheim was voor een lang leven . Dit was zijn antwoord : ” . Houd je hart heel rustig , zit als een schildpad , loop levendig als een duif, en slaap als een hond ” Dit waren de woorden van advies die Li gaf aan Wu Pei – fu, de krijgsheer , die Li in huis nam om het geheim van de extreem lange levensduur te leren.
Li zei dat innerlijke rust en vrede van de geest , gecombineerd met ademhalingstechnieken de geheimen van een lang leven waren . Uiteraard zou zijn dieet een grote rol hebben gespeeld . Maar het is fascinerend dat de oudst levende persoon in de geschiedenis schrijft dat zijn lange leven te danken is aan zijn gemoedstoestand.

Waarom is dit zo moeilijk te geloven?

De gemiddelde levensduur van de westerse wereld is op dit moment tussen de 70-85 jaar, de gedachte dat iemand meer dan 100 jaar oud lijkt een lang traject. De gedachte dat iemand meer dan 200 jaar oud is lijkt zeer verdacht. Maar waarom geloven we niet dat mensen zo lang kunnen leven?
We moeten in gedachten houden dat sommige mensen in deze wereld niet een slopende 9-5 levensstijl hebben, ze niet te maken hebben met de stress van schulden, ze ademen geen vervuilde stadslucht in, en ze sporten regelmatig. Ze eten geen geraffineerde suikers of bloem, of voedingsmiddelen die met pesticiden zijn bespoten. Ze leven niet van het standaard Amerikaanse dieet.

Ze eten geen vet vlees, zoete toetjes, en genetisch gemodificeerde levensmiddelen. Geen antibiotica. Geen alcohol en geen tabak. Hun voeding bestaat niet uit junk food, hun dieet bevat ook superfoods en kruiden die als steroïden fungeren voor onze organen en het immuunsysteem.
Ze brengen hun vrije tijd door in de natuur, ze beoefenen ademhalingstechnieken en mediteren waarvan bewezen is dat het de mentale, fysieke en emotionele gezondheid verbetert. Eenvoud, ze nemen genoeg rust, en besteden een groot deel van de tijd in de natuur onder de zon. Wanneer wij een kans krijgen om te ontspannen, en in de zon te zitten, voelen we ons meteen verjongd en noemen dit een “vakantie”. Stel je voor dat je een leven lang dat kan doen,in de bergen,gecombineerd met een perfect mentaal, spiritueel en fysiek welzijn.
Ik twijfel er niet aan dat als we al deze goede dingen zouden doen,we minstens 100 jaar zouden worden. Wanneer we onze lichamen goed zouden behandelen, wie weet hoe lang we kunnen leven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.