Meteen naar de inhoud
Home » 30 jaar lang dacht hij dat hij zijn broer was. Je gelooft nooit wie hij echt is!

30 jaar lang dacht hij dat hij zijn broer was. Je gelooft nooit wie hij echt is!

  • door

Als deze 4 mannen hun levensverhaal zouden vertellen, zou niemand hen wellicht geloven. Wat hen in het ziekenhuis overkwam, heeft zich waarschijnlijk slechts eenmaal in de wereld voorgedaan.

Jorge en Carlos zijn tweelingen, maar ze kunnen niet meer verschillend zijn: Jorge is een nette jongeman die altijd goed geluimd is. Terwijl Carlos, zijn broer, meer het strenge, stille type is.

De twee gaan naar een goede school in Bogota, de hoofdstad van Colombia. Nadat ze de hogeschool afmaakten, hebben beiden een goede baan als ingenieurs. Hun levens zijn eigenlijk perfect. Maar het lot haalt een wansmakelijke grap met hen uit, zonder dat ze zich daar bewust van waren. Op een dag vangt een collega een glimp van Jorge op in zijn kantoor. Ze had haar smartphone bij de hand en is tegelijk verbaasd en verward.

Omdat ze die morgen een foto van haar broer had genomen en er de hele dag naar had zitten staren. Het ongelooflijke aan de foto: de slager had exact hetzelfde gezicht als Jorge. “Jouw tweeling” zei de collega. Jorge lacht ook “Ik heb een tweelingbroer maar hij lijkt helemaal niet op me.” Maar als hij naar de foto ziet, kan hij zijn ogen niet geloven. Net alsof je je eigen gezicht op dat van een vreemde ziet.

Hij toont de foto aan een vriend “Je ziet er goed uit” zegt hij, maar Jorge schudt zijn hoofd. “Dat ben ik niet.” Jorge doet online een beetje meer onderzoek en vindt de Facebookpagina van de andere man, genaamd “William.”

Als hij door de foto’s van William op Facebook bladert, valt zijn oog op een foto die hem de adem afsnijdt. Het is zo schokkend dat Jorge het eerst zelf niet kan geloven. Jorge ziet niet alleen de man met zijn gezicht, maar naast hem een man die net hetzelfde gezicht als zijn tweelingbroer heeft.

Jorge toont de foto’s aan zijn tweelingbroer Carlos en langzaam wordt het voor iedereen duidelijk: ze werden als baby’s wellicht verwisseld. Het vermoeden groeit, zeker nu blijkt dat de twee “klonen” in hetzelfde hospitaal geboren werden.

Het is voor Jorge duidelijk dat hij de biologische zoon is want hij lijkt erg veel op zijn moeder en zijn zus. Carlos, de ongeduldige en grote broer, is altijd een beetje een buitenstaander in de familie geweest. Voor Carlos komt de verwisseling hard aan, zeker omdat hij zijn moeder aanbad, die nu niet langer zijn moeder blijkt te zijn.

Niettemin zoeken de broers contact met het andere paar en ontmoeten elkaar. De twee anderen – William en Wilber (beiden slagers in een supermarkt in dezelfde regio) – stemmen onmiddellijk in om hen te ontmoeten. De 4 kunnen maar niet ophouden naar elkaar te staren, de gelijkenissen zijn overweldigend, en hun karakters zijn dat al helemaal. Uiteindelijk werden de verschillen die ze al hun hele leven aanvoelden waarheid.

Maar na de ontmoeting wisten ze alle vier: ze wilden elkaar beter leren kennen om de verloren tijd in te halen. Ze leven nu samen in een gedeeld appartement, bezoeken samen hun families en brengen heel wat tijd samen door. De vier hebben een echt happy end beleefd!

Zo een uniek verhaal zie je normaal alleen maar in de film. Dat zoiets als dit echt kan gebeuren en dat de vier elkaar vonden in een grote stad als Bogota is een wonder. Als ook jij onder de indruk was van dit verhaal DEEL het dan met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.