Meteen naar de inhoud
Home » De 36-jarige wordt na 20 jaar voor een schoolreünie uitgenodigd. Maar wat ze haar klasgenoten op Facebook te zeggen heeft, beroert het hele internet.

De 36-jarige wordt na 20 jaar voor een schoolreünie uitgenodigd. Maar wat ze haar klasgenoten op Facebook te zeggen heeft, beroert het hele internet.

  • door

De 36-jarige Annica uit Zweden ontvangt per Facebook een uitnodiging voor een schoolreünie. Maar de jonge vrouw is niet helemaal vervuld van vreugde. In plaats daarvan post Annica dit antwoord dat al heel lang op haar ziel gebrand staat:

“Liefste klas 9c,

Bedankt voor de uitnodiging voor de 20-jarige schoolreünie. Nauwelijks te geloven dat het al zo lang geleden is dat we de school beëindigd hebben. Het voelt aan alsof het gisteren was. Wat mooi dat jullie met zoveel mooie herinneringen aan deze tijd kunnen terugdenken. Voor mij was het de donkerste tijd van mijn leven.

Wellicht weten jullie nog wel dat ik in de achtste klas van klas ben moeten veranderen? Daarmee wilde ik het plotse geroddel vermijden elke keer dat ik jullie in de gang voorbijliep. Het gelach achter mijn rug en de hatelijke blikken in het klaslokaal. Sommigen in de klas hadden er hun levensdoel van gemaakt om mij te pesten. Het grappige aan pesten is dat men het niet vergeet. Ook na 20 jaar niet. Ik kan nog steeds die gemene stemmen in mijn hoofd horen, die me zeiden dat ik waardeloos was, ook al weet ik dat dat niet waar is. Wat er ook van zij, vandaag zijn jullie allemaal goede mensen. Wellicht hebben sommigen van jullie al kinderen. In dat geval hoop ik dat ze niet elke ochtend met de moed in de schoenen naar school moeten gaan. Want dat verdient niemand.

PS: In plaats van geld voor de reis naar Stockholm uit te geven, heb ik 200 euro gedoneerd aan een organisatie die slachtoffers van pesten helpt.”

Duizenden mensen hebben Annica’s eerlijke woorden ontroerd. En de 36-jarige is blij dat ze deze woorden eindelijk van haar ziel heeft kunnen afschrijven. “Enkele klasgenootjes reageerden nog en boden hun verontschuldigingen aan” vertelt de Zweedse. “Om dat na zovele jaren te moeten horen, heeft een groot verschil gemaakt.”

Een moedige en inspirerende stap van Annica!

DEEL haar belangrijke boodschap met iedereen die je kent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.