Meteen naar de inhoud
Home » Deze 40-jarige verwachtte een drieling, maar bij de geboorte bleek iets schokkends

Deze 40-jarige verwachtte een drieling, maar bij de geboorte bleek iets schokkends

  • door

Kimberly Fugate was 40 jaar oud toen ze voor de tweede keer zwanger werd. De zwangerschap kwam als een verrassing, en toen ze naar de dokter ging kwam de tweede verrassing – ze was in verwachting van een identieke drieling.

Kimberly en haar man Craig hadden al een 10-jaar oude dochter, Katelyn, maar nu wordt de familie uitgebreid met nog eens drie kleine meisjes. Het was dan ook een ongewone zwangerschap op vele manieren. De baby’s in de buik waren niet het gevolg van een in-vitrofertilisatie en de leeftijd van de moeder maken deze zwangerschap nog spectaculairder.

Kimberly was 28 weken zwanger toen de weeën begonnen. Vlak voor haar 42e verjaardag beviel ze van haar drie meisjes, maar toen iedereen dacht dat de bevalling voorbij was zei de dokter het volgende: “Er zijn nog meer voetjes.” Er bleek nog een baby in de buik te zitten en het werd duidelijk voor Kimberly en Craig dat ze uiteindelijk een identieke vierling gingen krijgen. Hun arts James Bofill vertelde CNN dat de kans dat iemand een identieke vierling krijgt op een natuurlijke manier microscopisch klein is, eigenlijk bijna onbestaande.

Er wordt geschat dat de kans 1 op 729 000 is om spontaan zwanger te worden van een vierling, en een op 13 miljoen dat de vierling identiek is.

De meisjes werden meer dan twee maanden te vroeg geboren en de vierling spendeerde daarom de eerste drie maanden op de intensive care. Ze kregen de volgende namen: Kenleigh Pink, Kristen Sue, Kayleigh Pearl, en Kelsey Roxanne. Ondertussen zijn de vier meisjes 2 jaar oud en groeien heel vlug.

“Ik voel me erg gelukkig, ik ben de gelukkigste moeder ter wereld. Ik ben echter niet van plan om nog meer kinderen te krijgen, en veel dingen zijn veranderd sinds het baren van mijn vierling, zo zei Kimberly tegen today.com.

“De baby’s zijn de grootste verrassing uit mijn leven, en ik kan me nu niet meer inbeelden zonder hen te leven.”

Het echtpaar Fugate had niet gepland om zo veel kinderen te hebben, maar kreeg zo 3 grote verrassingen op een rij. Momenteel worden de meeste zwangerschappen tot in het kleinste detail op voorhand gepland, we kunnen ons dus inbeelden dat het leven van dit koppel in vele opzichten grondig veranderd is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.