Meteen naar de inhoud
Home » 42-jarige wordt voor de 4e keer moeder – wanneer ze haar dochter ziet, stort ze in

42-jarige wordt voor de 4e keer moeder – wanneer ze haar dochter ziet, stort ze in

  • door
NBC

Een zwangerschap kan bij aanstaande ouders veel vragen oproepen. Wat zal het geslacht zijn en hoe zal het kind eruit komen te zien?

Helena en Yuri Spengler zijn sinds de middelbare school een stel, en ze trouwden niet veel later. Samen kregen ze 3 prachtige kinderen en ze wilden er graag meer.

18 jaar later, kregen Helena en Yuri schokkend nieuws. Helena was op 42-jarige leeftijd voor de vierde keer zwanger. Hoewel ze op dat moment niet alleen ouders, maar ook grootouders waren, was het stel dolgelukkig.

De zwangerschap verliep goed en de echo’s zagen er goed uit.

Ongeacht de pijn en het ongemak die een bevalling met zich meebrengt, is een bevalling voor de meeste moeders een mooi en waardevol moment. Dit was echter niet het geval voor Helena – voor haar was het een nachtmerrie.

Toen haar dochter, Darina, geboren werd, waren artsen sprakeloos. Ze namen het meisje met spoed mee de kamer uit, zonder Helena de kans te geven een glimp van haar dochter op te kunnen vangen.

Nadat alle hectiek achter de rug was en Helena bijgekomen was van de bevalling, vroeg ze naar haar dochter. De verpleegsters reageerden aarzelend en zenuwachtig.

Toen Helena eindelijk het gezicht van haar dochter zag, viel ze flauw.

Ze was zo geshockeerd dat ze de kamer uit gebracht moest worden om van de schrik bij te komen. Het gezicht van haar dochter beangstigde haar.

Artsen vertelden Helena dat haar dochter aan een zeldzame ziekte leed: het Nager syndroom. Deze ziekte beïnvloedt met name de ontwikkeling van het gezicht, de handen en armen. Mensen die aan de ziekte lijden hebben vaak een kleine kaak.

Artsen wisten niet zeker of het kleine meisje het zou redden. Ze vertelden zelfs aan Helena dat ze haar baby in principe in het ziekenhuis achter kon laten en dat zij ervoor zouden zorgen dat ze in een weeshuis terecht zou komen, als ze het zou overleven.

Maar Yuri had een hele andere reactie op het zien van zijn dochter. Hij liep op haar af en zei:

“Daar is ze dan, onze lieve kleine dochter”. Hij huilde en kuste zijn pasgeboren baby.

Helena voelde zich opgelucht.

Kort daarna gingen de ouders naar huis en tegen alle verwachtingen in werd Darina elke dag sterker.

Mensen begrepen vaak niet waarom de ouders besloten hadden het kind te houden terwijl ze op een ‘monster’ leek.
Zelfs vrienden en familie hadden moeite om hun keuze te begrijpen.

Maar Yuri en Helena hebben op vervelende reacties slechts één antwoord:

“Als je haar niet wilt zien, kijk dan weg, want wij vinden haar mooi.”

Het kleine meisje heeft haar eerste operatie achter de rug, maar in de toekomst zullen veel meer operaties volgen.

Darina is een levendig klein meisje dat ontzettend van haar familie houdt. Hieronder is de aflevering van het praatprogramma te zien waarin het gezin verscheen. Helaas is het in het Russisch en is er geen ondertiteling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.