Meteen naar de inhoud
Home » Deze 45-jarige man heeft 29 poppen in zijn huis. Maar als de politie ze nog eens goed bekijkt, besluiten ze onmiddellijk om hem te arresteren

Deze 45-jarige man heeft 29 poppen in zijn huis. Maar als de politie ze nog eens goed bekijkt, besluiten ze onmiddellijk om hem te arresteren

  • door

WAARSCHUWING: Dit artikel bevat foto’s die op sommige lezers schokkend kunnen overkomen.

In november 2011 doorzocht de politie in Nischni Nowgorod, Rusland, de woning van Anatoly Moskvin. Hij is een gerenommeerde academicus, auteur en expert op het gebied van de geschiedenis van begraafplaatsen. Aanvankelijk wilden de politieagenten alleen maar zijn advies inwinnen. Maar wat de agenten in zijn huis ontdekten, zou uitgroeien tot een van de meest opmerkelijke misdaadzaken in Rusland.

De 45-jarige Anatoly woonde in een klein appartementje, dat uitpuilde van de boeken, bonte kledij en speelgoed. Dat vonden de politieagenten ietwat bizar: Waarom had een kinderloze man zoveel speelgoed en kinderkledij nodig?

In een van de kamers ontdekten de agenten meerdere, bijna levensgrote poppen, die zorgvuldig aangekleed op de bank en stoelen geplaatst waren.

De geur en het merkwaardige uitzicht van de poppen wekte de aandacht van de politieagenten. Als ze de situatie van dichterbij onderzoeken, doen ze een gruwelijke ontdekking.

Het waren geen poppen, maar gemummificeerde lijken! Anatoly werd meteen gearresteerd en zijn verschrikkelijke geheim werd aan de wereld geopenbaard.

Deze 45-jarige man heeft 29 poppen in zijn huis. Maar als de politie ze nog eens goed bekijkt, besluiten ze onmiddellijk om hem te arresteren

Meer als een jaar lang ging Anatoly elke nacht naar begraafplaatsen om er op zoek te gaan naar pas gestorven kinderen en jonge vrouwen. Hij groef ze weer op en mummificeerde hun lichamen. Als de mummificatie niet lukte, legde hij de meisjes terug in hun graf.

Anatoly bekende meer dan 150 vrouwen opgegraven te hebben. Hij kon er slechts 29 succesvol mummificeren. Hij bewaarde de lichamen met zout en bakpoeder en vulde ze na het drogen met doeken.

Anatoly of de “poppenmaker”, zoals hij in de pers genoemd werd, maakte wassen maskers voor de mummies, beschilderde hun gezichten met nagellak, trok en bonte kledij aan en hield koffiekransjes of vierde hun verjaardag met hen. Een van zijn “poppen” voorzag hij zelfs van een mechanisme van een sprekende pop. De man gaf aan geen “seksuele” intenties te hebben gehad met deze poppen. Hij wilde ze alleen een eeuwig leven schenken.

Nog voor de politie de kans had gekregen om de poppen te identificeren, meldde zich Natalia Chardymova bij hen aan. Toen de vrouw de beelden op het nieuws had gezien, herkende ze meteen een van de poppen: Het was haar 10-jarige dochter Olga, die een jaar voordien gestorven was.

Tijdens het onderzoek kwam de oorzaak voor zijn bizarre fascinatie aan het licht. Hij gaf aan dat hij op 13-jarige leeftijd een hechte vriendin verloor: de 11-jarige Natalia. Anatoly werd op de begrafenis gedwongen om het dode meisje een afscheidskus te geven. Dat beeld zou hij nooit vergeten.

Vooral bij de familieleden en de naasten van de opgegraven doden zorgde dit voor heel wat weerzin. De openbare aanklager liet het echter niet tot een proces komen: Op grond van zijn paranoïde schizofrenie werd hij ontoerekeningsvatbaar verklaard. Anatoly bevindt zich tot op vandaag nog in de psychiatrie.

DEEL dit gruwelijke verhaal met je vrienden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.