Meteen naar de inhoud
Home » 5 dingen die je waarschijnlijk in de douche doet waar je meteen mee moet stoppen

5 dingen die je waarschijnlijk in de douche doet waar je meteen mee moet stoppen

  • door
NBC

Er is niets heerlijkers dan thuiskomen na een lange dag en een ​​lekkere douche te namen? Deze lijst lijkt kort. Maar er zijn bepaalde dingen die je onder de douche doet waar je onmiddellijk voor je eigen gezondheid mee moet stoppen. Sun Gazing heeft deze lijst samengesteld, en we zullen er allemaal wel iets in herkennen dat we zelf doen, maar wat we echt af moeten zweren.

Bekijk de lijst en ontdek of jij deze dingen zelf ook doet, en dus nodig je douche-ritueel moet veranderen! En dit stuk ook nadat je het hebt gelezen, om anderen bewust te maken van deze punten.

1. Was je haar niet elke dag.
Als je je haar elke dag wast wordt het droog en beschadigd doordat de natuurlijke oliën in je haar voortdurend met warm water en shampoo worden weggespoeld. Mensen met haar dat gemakkelijk vet wordt moeten hun haar om de dag wassen, en anderen slechts twee of drie keer per week.

2. Laat je scheermes niet in de douche achter.
Scheermesjes worden beschadigd door water en zullen beginnen te roesten. Ook is het een paradijs voor de ontwikkeling van bacteriën in je scheermesje. Dit komt door het warme klimaat in de douche. Bewaar in plaats daarvan je scheermesje op een veilige plek waar het niet onnodig in contact kan komen met water. Vergeet niet om het hele ding te reinigen en de mesjes geregeld te vervangen voordat ze bot worden.

Shutterstock

3. Vergeet niet om je voeten te wassen
Veel mensen denken dat je voeten automatisch schoon zullen worden omdat er water en douchegel over ze heen stroomt tijdens het douchen. De waarheid is dat de voeten net zoals de rest van het lichaam grondig gescrubd en gewassen moeten worden, en het is een goed idee om een eeltschaaf te gebruiken om dode huidcellen en bacteriën te verwijderen.

4. Was je gezicht niet onder de douche
Het water in de douche is vaak veel te warm voor de gevoelige huid van het gezicht. Daarnaast kan je shampoo in je gezicht krijgen, wat de huid onnodig kan irriteren. Het gezicht moet apart gewassen worden met koud water.

5. Douche niet alleen in heet water
Een koude douche is niet alleen goed voor je huid en je haar, het kan je ook lekker wakker maken, nog beter dan  koffie! Maar dat betekent natuurlijk niet dat je altijd in koud water moet douchen. Probeer je douche routine te beëindigen door ongeveer 30 seconden onder stromend koud water te staan. Dit stimuleert de spijsvertering en zorgt goed voor je lichaam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.