Meteen naar de inhoud
Home » 5-jarige jongen schiet heldhaftig te hulp en redt het leven van zijn moeder

5-jarige jongen schiet heldhaftig te hulp en redt het leven van zijn moeder

  • door

Sal Cicalese uit San Tan Valley, Arizona, is een bijzonder klein ventje. Deze vijfjarige is een echte held en wordt op het internet geprezen voor zijn dappere daad.

 

Jessica Penoyer hoorde dat er werd geklopt op haar deur. Het was haar vijfjarige buurjongen, Sal Cicalese, met zijn pasgeboren zusje in zijn armen.

“Hij stond voor me met iets in zijn handen. Ik dacht in eerste instantie dat het een pop was,” zei Jessica Penoyer tegen ABC15 Arizona.

Maar het was geen pop. Het was het twee maanden oude zusje van Sal.

Aanvankelijk dacht Jessica dat de jongen haar wilde vertellen dat zijn hond was overleden, maar ze realiseerde zich al gauw dat er iets anders aan de hand was.

“Hij corrigeerde me en zei:” Nee, mijn moeder ligt dood onder de douche. Kunt u ons helpen?”

Toen Jessica zich realiseerde dat de situatie ernstig was, schakelde ze de hulpdiensten in en stuurde een ambulance naar Sal’s huis.

Gelukkig was de moeder van de jongen niet overleden, zoals Sal dacht, maar had ze een epileptische aanval gehad terwijl ze aan het douchen was.

Uit liefde voor zijn moeder, handelde Sal snel en instinctief. Toen men hoorde van het verhaal, stond iedereen versteld!

In de veronderstelling dat zijn moeder om het leven gekomen was, realiseerde Sal zich dat hij hulp moest halen. Hij pakte een barstoel, plaatste deze tegen de muur en klom erop zodat hij de garagedeur kon openen. Vervolgens wikkelde hij zijn kleine zusje in een deken, zodat ze het niet koud zou krijgen, en vertrok met haar naar het huis van zijn buurvrouw Jessica.

De hulpdiensten waren snel ter plekke en konden Sal’s moeder redden. Maar als de vijfjarige Sal niet in actie was gekomen, zou het verhaal misschien slecht afgelopen zijn.

“Hij heeft mijn leven gered, want ik lag onder de kraan, en als hij geen hulp gehaald zou hebben, zou ik verdronken zijn,” zei Sal’s moeder Kaitlyn.

Sal’s heldhaftige optreden bleef niet onopgemerkt. Hij werd benoemd tot ere-brandweerman en kreeg zelfs een certificaat en een mooie helm.

Brandweerlieden en ambulancemedewerkers gebruiken Sal’s verhaal nu als voorbeeld om ouders eraan te helpen herinneren om met hun kinderen te praten over wat zij moeten doen in geval van nood.

Bekijk hier een video over Sal’s heldhaftige optreden:

Vergeet niet om de heldhaftige daad van deze slimme jongen met anderen te delen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.