Meteen naar de inhoud
Home » 5-jarige meisje komt met koorts thuis. Maar als haar gezicht begint te hangen, ontdekt mama haar ‘ergste nachtmerrie’

5-jarige meisje komt met koorts thuis. Maar als haar gezicht begint te hangen, ontdekt mama haar ‘ergste nachtmerrie’

  • door

Lydia Boyer leefde haar leven zoals kinderen van haar leeftijd dat gewoonlijk doen: met een zorgeloze, vreugdevolle geest. Ze bracht veel tijd door met haar twee jongere broertjes, papa – een jonge pastoor aan de Hope Christian Church in Columbia – en haar mama.

Maar dit typische leventjes veranderde drastisch na een reeks van gebeurtenissen die haar ouders, Josh en Kayla Boyer nooit hadden kunnen voorzien. Toen Lydia vijf jaar oud was kreeg ze erge koorts, maar haar ouders dachten aanvankelijk dat dit normaal was. Maar naarmate de dagen voorbijgingen bleef de koorts aanhouden.

Dan ontdekte de mama van Lydia dat het gezicht van haar dochter begon te hangen. Ze dachten echter dat het gewoon een virale infectie was, maar de pijn werd erger. Toen Lydia beroertes begon te krijgen werd ze naar het ziekenhuis overgebracht.

Toen onthulde een MRI scan hun ergste nachtmerrie. Lydia had stadium vier kanker in haar hersenen en ruggenwervel.

Er werd meteen begonnen met bestraling en operatief werd er een deel van haar tumor verwijderd. Lydia verloor een beetje van haar zicht, vrijwel haar hele gehoor en is voor een groot stuk verlamd in haar onderlichaam.

Door alle bloedtransfusies, voedingstubes en bezoeken aan de spoedafdeling bleef de kleine vechter optimistisch, en vroeg anderen om te bidden. Maar op 15 februari, amper enkele dagen na haar laatste chemobehandeling, gebeurde het onverwachte.

Lydia speelde thuis met haar broertjes toen ze weer een beroerte kreeg. Ze werd overgebracht naar de spoed waar de dokters nieuws meedeelden dat ze niet wilden horen: de tumor was opnieuw beginnen groeien en er was geen genezing meer mogelijk.

Ze had een speciale behandeling nodig in California, ver weg van hun huis in Illinois. De familie Boyer werd voor een groot probleem geplaatst: hun verzekering zou deze behandeling niet betalen, en zelf hadden ze niet genoeg geld.

Maar hun gemeenschap had een ander plan. Verschillende bedrijven uit de omgeving hielden een “Hoop voor Lydia” dag, waar alle opbrengsten van de verkoop werden aangewend om Lydia een laatste kans op leven te geven. Ook 50 procent van de verkoop van de Stubborn German Bewing Company gingen naar dit goede doel.

De bierbrouwerij alleen al zamelde 14.000 euro in voor het meisje. En via de GoFundMe pagina van Lydia werd bijna 55.000 euro opgehaald.

Helaas bleek uit de bloedwaarden van Lydia ondertussen dat ze niet in aanmerking komt voor de speciale behandeling in California. Ze ondergaat nu verder chemotherapie, en vertrouwt in het plan van God.

“We weten dat God een plan heeft, God weet wat het beste is voor Lydia”, schreven haar ouders. “Er is veel dat we niet weten, maar we vertrouwen in God. Dit is zonder twijfel het moeilijkste wat we al hebben meegemaakt … Maar we weten dat we niet alleen zijn. Dat is de zegen van Hem te kennen. We weten dat Hij bij ons is.”

DEEL dit verhaal om deze kleine vechter te steunen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.