Meteen naar de inhoud
Home » 5 Redenen waarom mannen wakker worden met een ‘harde’

5 Redenen waarom mannen wakker worden met een ‘harde’

  • door

1. Zijn ‘leuter’ gaat zijn eigen weg, want zijn hersenen letten toch nog niet op. Het is bewezen dat bepaalde delen van zijn hersenen zijn uitgeschakeld tijdens de rem-slaap, zijn brein houdt zijn leuter dan niet in toom. Terwijl normaal gesproken de hersenen ervoor zorgen dat er alleen een ‘harde’ ontstaat wanneer dat nodig is, tijdens de rem-slaap is zijn leuter vrij om te doen wat hij wil. En wat hij wil doen is hard worden.

2. Het zijn gewoon zijn fluctuerende hormonen. ”In de ochtend is zijn testosteronspiegel het hoogst van de hele dag. Opmerkelijk is dat de ochtend-harde de neiging heeft om te stoppen wanneer de man een leeftijd van 40 à 50 bereikt en zijn testosteronspiegel een dip krijgt. Het zou zomaar kunnen dat hij op zijn mannelijkst (en hardst) is in de ochtend,” aldus Dr. Alukal.

3. Het is hoe zijn leuter aan beweging doet. Bloed wordt het langste bewaard in de leuter. Als je bijvoorbeeld je voet een half uur lang afgebonden hebt kunnen er wat nare problemen ontstaan. Maar van de leuter wordt juist verwacht dat hij een half uur tot een uur het bloed vasthoudt en ziet er daarna prima uit. Dit kan een test zijn om de leuter er aan te herinneren: ”Dit is hoe je je werk doet!”. Zie het gewoon als krachttraining.

4. Hij wrijft tegen iets aan in zijn slaap en wordt onbewust op gewonden. Omdat een man wakker wordt met een ‘harde’, wil dat niet zeggen dat hij droomt over de ronde kont van Jennifer Lopez. Het brein staat ook gewoon open voor fysieke stimulatie in zijn slaap. Zo kan dicht tegen zijn partner aan slapen ook zorgen voor een harde. Zijn hersenen voelen dus een stimulatie en zeggen: ”Hey, wacht even, deze man heeft een harde nodig!” Dus voordat je denkt dat hij Doutzen ongekleed ziet rond paraderen in zijn droom, is de kans ook groot dat hij ’s nachts op gewonden wordt van jouw lichaam waar hij in zijn slaap strak tegenaan kruipt!

5. Hij heeft gisteren veel alcohol op.

Dan krijg je in de ochtend zeker een harde. En helemaal als hij nog veel bloedmooie vrouwen heeft gezien…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.