Meteen naar de inhoud
Home » 6-jarige overlijdt – dan vinden ouders de verborgen briefjes die ze voor hen achterliet

6-jarige overlijdt – dan vinden ouders de verborgen briefjes die ze voor hen achterliet

  • door

Ze hebben het nooit direct tegen haar durven zeggen, maar tot op heden doet de gedachte dat hun dochter wist dat ze niet lang meer te leven had, Keith en Brooke Desserich ontzettend veel pijn.

 

Tijdens de maanden waarin ze behandeld werd voor een hersentumor, die haar uiteindelijk fataal zou worden, zag de 6-jarige Elena hoe haar vader notities maakte voor haar kleine zusje Grace, over het leven tussen haar en haar zusje.

Grace was slechts drie jaar oud toen Elena de diagnose kreeg. Hun vader wist dat Grace zich de tijd met haar oudere zus niet meer zou kunnen herinneren. Maar wat hij niet wist is dat het Elena zou inspireren om ook wat voor haar ouders op te schrijven.

Elena leek tot eind 2006, vlak voor haar 6e verjaardag, volledig gezond te zijn. Haar ouders merkten echter op dat ze plotseling niet goed uit haar woorden kon komen en moeite had met lopen. Ze brachten haar naar een kinderarts, die direct een MRI-scan liet maken.

Bij de jonge Elena werd Diffuse intrinsieke ponsglioom (DIPG) vastgesteld, een ongeneeslijke hersentumor die bij kinderen voorkomt. Artsen gaven haar slechts 5 maanden te leven, maar Elena hield het tegen de verwachtingen in 9 maanden vol.

Maar wat het kleine meisje in haar laatste maanden deed is zowel mooi als hartverscheurend.

Ze schreef haar ouders liefdesbriefjes.

Toen Elena de diagnose kreeg, zat het gezin midden in een grote verbouwing. Verschillende kamers in de woning zaten vol dozen en stapels boeken.

Terwijl ze spullen in de gerenoveerde ruimte aan het uitzoeken waren, vonden haar ouders, in boeken, dozen, laden en koffers, briefjes die Elena voor hen had achtergelaten. Twee jaar lang vonden ze haar kleine geschenkjes.

“Pas nadat we heel veel briefjes gevonden hadden en mijn moeder ons opgebeld had om te vertellen dat ze een briefje had gevonden in Elena’s dressoir in haar huis, begrepen we wat Elena’s bedoeling was,” zei Keith.

In 2008, het jaar nadat Elena overleed, stichtte het echtpaar The Cure Starts Now op, een non-profit organisatie die zich inzet om alle vormen van kinderkanker, die niet reageren op conventionele behandelingen, te genezen.

“De stichting is een verantwoordelijkheid – een roeping om meer te doen,” zei Keith.

In de 10 jaar na haar dood, hebben Keith en Brooke een derde dochter, Nina, mogen verwelkomen in hun gezin. Tevens hebben ze Elena’s briefjes en delen uit hun eigen dagboek gebundeld en gepubliceerd in de best-seller “Notes Left Behind.”

De opbrengsten van de verkoop van het boek worden gedoneerd aan The Cure Starts Now.

Bekijk de video hieronder om meer over Elena’s verhaal te weten te komen, en deel dit artikel met je vrienden en familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.